vrijdag 28 mei 2010

Regiokantoor Zuid-Hageland stelt zich voor



Vandaag 28 mei stelt Regiokantoor Zuid-Hageland zich voor aan de pers.
Om de zoektocht naar kinderopvang voor ouders te vergemakkelijken herstructureert Landelijke Kinderopvang haar werking. Per regio bundelen we ons aanbod aan opvang.


De bereikbaarheid van onze diensten werd sterk verbeterd.Je kan steeds terecht op het e-mailadres van de helpdesk (zuidhageland@landelijkekinderopvang.be) Daarnaast kan u iedere werkdag van 8 uur tot 17 uur terecht op onze helpdesk met nr. 070/24 60 41

Het kantoor van Regio Zuid-Hageland bevindt zich in Tienen, Grote Markt 33
We stellen je graag ons nieuwe team voor:
Regiomanager: Marjoes Smeets
msmeets@LandelijkeKinderopvang.be
Verantwoordelijke Helpdesk: Sylvia Rombaut en Natasja Verheyden
Verantwoordelijke veiligheid: Heidi Berckmans
Verantwoordelijke werving, selectie en vorming: Rita Roosen

woensdag 26 mei 2010

Jaarverslag 2009

Het jaarverslag van 2009 werd onder alle verantwoordelijken kinderopvang verspreid op de dienstvergadering van mei.
Het werd een lijvig werk van 289 blz!



Landelijke Kinderopvang neemt resoluut het roer zelf in handen.

Tussen alle uitdagingen door blijft Landelijke Kinderopvang op koers. De koers van haar missie en de 5 krachtlijnen die uitgezet zijn:
  • we maken in Landelijke Kinderopvang de missie levendig
  • we verbeteren en centraliseren de administratie
  • elke medewerker werkt aan het eigen leiderschap
  • we mogen gezien worden!
  • werving van medewerkers
Met deze beleidslijnen op de kaart worden enkele fundamentele keuzes gemaakt die in 2010 zullen gerealiseerd worden.
  • kinderbegeleidsters zworden bedienden ipv arbeiders
  • verbetering statuut onthaalouders
  • 10 nieuwe regioteams worden ingezet
  • veiligheid krijgt topprioriteit in de nieuwe organisatievorm, de toegangsbeveiliging zal maximaal benut worden
  • bereikbaarheid via één nummer voor heel Vlaanderen en alle ouders
  • extra inzet om nieuwe collega's te zoeken

Volwassenonderwijs voorziet modules voor onthaalouders

De CVO's (centra voor volwassenonderwijs) zijn modules uit de opleiding 'Begeleider in de kinderzorg' aan het herwerken voor onthaalouders. Dat betekent: de inhoud wordt toegepast op huin praktijk en er zijn minder lesuren en meer thuiswerk. De modules gelden in totaal voor 40 lesuren en In Gent, Diest en Hasselt zijn er al pilootprojecten geweest met de modules ''Spelen met jonge kinderen' en 'Begeleiding van het jonge kind'. Nu gaan (bijna) alle CVO's vanaf volgend schooljaar een aanbod doen. De CVO's uit jullie buurt zullen de plaatselijke diensten aanschrijven. Dit is een zeer interessant aanbod voor onthaalouders die 'meer' willen, en die zich samen met een gemotiveerde groep collega's willen verdiepen.

We houden jullie op de hoogte!



dinsdag 25 mei 2010

Zoutleeuw wil opvoedingsloket

Een inventarisatie van de kinderopvang in Zoutleeuw moet leiden tot het onstaan van een eerste 'opvoedingsloket', waar je terecht kan met vragen over het opvoeden van kinderen. Schepen Boudewijn Herbots pakte uit met deze primeur tijdens een bijeenkomst van de Dienst Onthaalouders van de Landelijke Kinderopvang en de provincie Vlaams-Brabant. Het initiatief zou op korte termijn kunnen worden gerealiseerd.


Landelijke Kinderopvang vindt het belangrijk dat mensen samen werken aan opvoeden. Ze moeten met vragen op een netwerk kunnen terug vallen. Zoutleeuw zet de stap om opvoedingsondersteuning dichter bij de mensen te brengen.


vrijdag 21 mei 2010

Praten rond zindelijkheid

In Steenokkerzeel organiseerde Landelijke Kinderopvang een praatavond voor onthaalouders. Omdat de vorming in de week van de opvoeding plaatsvond, kreeg de dienst subsidies waardoor het mogelijk werd voor elke aanwezige onthaalouders een rugzakje te maken rond het thema zindelijkheid. De rugzakjes zijn bedoeld als methodiek om makkelijker een bepaald thema bij ouders onder de loep te brengen of te bespreken. In zo'n rugzakje zit een boekje, een pop, info-fiches, een potje en een pampertje. Er werden 11 rugzakjes uitgedeeld en de rest van de 20 rugzakjes gaan in de dienst bij de andere onthaalouders rondreizen, zodat ook zij kunnen kennismaken met deze methodiek.




dinsdag 18 mei 2010

Regio Mechelen-Lier zoekt dringend nieuwe onthaalouders

Ooit word ik... onthaalouder. Herken je dit en voel je het kriebelen?
Kom dan gerust eens luisteren op onze infoavond onthaalouder worden.
Je bent welkom op donderdag 24 juni om 19.30u, Herenboslaan 29 te 2500 Koningshooikt.



Wij zoeken onthaalouders in Lier, Ranst, Sint-Katelijne-Waver, Duffel, Grobbendonk, Zandhoven, Berlaar, Nijlen, Herenthout.
Schrijf je in via 070/24.60.41 of mail naar
mechelen-lier@LandelijkeKinderopvang.be

zaterdag 15 mei 2010

Tien eerste kindjes in kinderdagverblijf Zandhoven


Goed nieuws voor alle ouders uit de regio Zandhoven die op zoek zijn naar kinderopvang in de buurt. Landelijke Kinderopvang opende in samenwerking met de gemeente Zandhoven een nieuw kinderdagverblijf ‘Stekelbees’ waar plaats is voor 14 kindjes van 0 tot 3 jaar.
Op 29 april werd het nieuwe kinderdagverblijf officieel geopend door Burgemeester Luc Van Hove en regiomanager Kirsten Lasure. Vele aanwezigen waaronder ouders met hun kindje, het nieuwe team van begeleidsters en verantwoordelijken Ann Dehandschutter (en Inneke Deiteren, in zwangerschapsverlof), collega's van Landelijke Kinderopvang en medewerkers van de gemeente konden de nieuwe lokatie bewonderen.
Op maandag 3 mei ging de werking van start.

De 10 eerste kindjes werden verwelkomd!















Nieuwe onthaalouders volgen basisopleiding

60 nieuwe onthaalouders volgen dit voorjaar de basisvorming voor onthaalouder bij Landelijke Kinderopvang in de regio Kempen-Oost. Tijdens deze opleiding krijgen de nieuwe onthaalouders achtergronden m.b.t. de ontwikkeling van jonge kinderen en concrete tips i.v.m. omgaan, verzorging, voeding, EHBO, spelen met kinderen, communicatie met ouders, werkorganisatie enz…In regio Kempen-Oost zijn er bijna 411 onthaalouders aangesloten bij Landelijke Kinderopvang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...