dinsdag 31 januari 2012

woordenloze woensdag


vorming: je kind erkenning geven





















Een bitse opmerking aan tafel. Je kind vliegt uit en roept; 'ik krijg hier van alles de schuld!'
Wat doe je op dat moment?
Tijdens de vormingsactiviteit op 
donderdag 1 maart om 19u30 staan we stil bij onze spontane reacties in dergelijke situaties. We kijken ook naar het alternatief: erkenning geven.
Deze communicatietechniek helpt jou om, zelfs in dat moment van verzet, toch contact te blijven houden met je kind.
Het zijn kleine trucs die ervoor zorgen dat er niet met deuren wordt gegooid en de negatieve sfeer in huis niet toeneemt.
Communicatie blijft hierdoor mogelijk.
De vorming biedt een korte kennismaking met communicatietechnieken.


Voor alle ouders, opvoeders, medewerkers uit de kinderopvang..
In de refter van de gemeenteschool, Hasseltsebaan 39 te Deurne-Diest
organisator: KVLV Diest-Deurne
Donderdag 1 maart -19.30u
gratis deelname!
Spreekster: Khrabraya Alexandra
info; 013 662036- 0478317265 vrijs.martine@gmail.com

1 op de 10 leerlingen hebben faalangst

zie de reportage op EEN

Kijk wat een kind WEL goed kan, focus je niet op het negatieve, maar zie wat een kind WEL goed kan!
zie ook op de site van Klasse.

maandag 30 januari 2012

extra steun voor inclusieve opvang

De provincie Vlaams-Brabant voorziet in extra subsidies voor de inclusieve kinderopvang. Dat betekent dat men kinderen met een specifieke zorgbehoefte opvangt samen met andere kinderen zonder die speciale zorgbehoeften.
Omdat Landelijke Kinderopvang, dienst Aarschot-Begijnendijk dergelijke inclusieve opvangplaats voorziet krijgen ze die extra steun van duizend euro.



de knuffel

Leer een baby onder de 6 maanden niet aan om met een knuffel te slapen. Onderzoek toont aan dat knuffels voor deze baby's nog geen emotionele rol vervullen.
Vanaf de leeftijd van 6 maanden kan een knuffel of doekje een geborgen gevoel geven. Een kind dat wakker is kan met zijn knuffel spelen of er troost bij zoeken.
Heeft een kind zijn knuffel nodig om in slaap te geraken, neem hem dan weg zodra het slaapt. Zet de knuffel op een plekje waar het kind hem kan zien.
zie ook 'veilig slapen' 

voorkom CO-vergiftiging

In de winter is er gevaar voor CO-vergiftiging. Bij CO-vergiftiging hecht CO zich vast op onze rode bloedcellen en verstoort zo het transport van zuurstof (O2). CO wordt zeer snel opgenomen via de longen. De ernst van de vergiftiging hangt af van de hoeveelheid CO in de ruimte, de duur van blootstelling en de leeftijd en de gezondheidstoestand van het slachtoffer.
Oorzaken
- Te weinig frisse lucht.
- Warmwatertoestellen en boilers op gas in een niet geventileerde badkamer.
Plotse verhoging van de buitentemperatuur.
- Mobiele verwarmingstoestellen, zoals gas- en petroleumkachels, die niet aangesloten zijn op een schouw, in beperkte ruimtes zonder luchtverversing.
- Uitlaatgassen van voertuigen in een gesloten garage.
Voorkomen van een CO-vergiftiging
Zorg voor voldoende verluchting.
Laat verwarmingstoestellen en waterverwarmers steeds door een erkend vakman plaatsen en regelmatig onderhouden (jaarlijks of tweejaarlijks, afhankelijk van de installatie).
Alle toestellen moeten apart aangesloten worden op een schouw of moeten een rechtstreekse afvoer naar buiten hebben.
Zorg dat de schoorsteen goed trekt. Laat schoorstenen en verwarmingstoestellen geregeld (min. 1 x per jaar) nakijken en vegen.
Slaap nooit in een kamer waarin een waterverwarmer brandt of waarin een verplaatsbaar verwarmingstoestel brandt op gas of petroleum.
Zorg voor een rooster van min. 150 cm² onderaan in de deur en bovenaan in de muur in de ruimte waar de geiser of het verwarmingstoestel staat. Dit is trouwens wettelijk verplicht.
Symptomen
hoofdpijn- braken- flauwvallen- klachten op bepaalde tijdstippen (bv. telkens na een badje)
Meer over eerste hulp bij een CO-vergiftiging lees je op de website van Kind en Gezin.

vrijdag 27 januari 2012

Je kind erkenning geven

Erkenning geven is een communicatietechniek die je helpt om, als de communicatie moeilijk loopt met je kind, toch contact te blijven houden.
Spontaan loopt het vaak anders. Een moeilijke opmerking en er wordt soms al met deuren gegooid. De sfeer is verziekt. Hoe blijf je dan als ouder in je kracht staan? Hoe zorg je ervoor dat je op jouw beurt ook niet begint te roepen? 
Op deze dag kijk je hoe je je kind erkenning kan geven. Nadien oefen je in kleine groepjes met deze communicatietechniek.
Kinder-en jongerentherapeute Lut Celie begeleidt deze dag.
Wanneer en waar?
* Zaterdag 24 maart 2012
Sint-Amandsdberg/Gent, Groot Begijnhof 16
* Zaterdag 21 april 2012
Diest, CC Begijnhof, zaal Elckerlyck, Infirmeriestraat
* Zaterdag 29 september 2012
Sint-Katelijne-Waver, Proefstation, Duffelsesteenweg 101 
Telkens van 9.30 tot 16 u.
Prijs: €65, KVLV-leden € 50, drank en broodjesmaaltijd inbegrepen
Organisatie: KVLV
Inschrijven: ten laatste 2 weken op voorhand bij Simonne Detiège, 016/24 39 31, sdetiege@groepkvlv.be

Hoe gezond is jouw huis?

De meeste mensen zijn zich er niet van bewust, maar de vervuiling binnenshuis is vaak groter dan buiten, zelfs voor mensen die in de stad wonen. Je woning op een gezonde en milieuverantwoorde manier renoveren kan daar verandering in brengen. Om de leden van KVLV, Okra en markant daarover te informeren staat het project ‘Herinrichten en renoveren: milieuverantwoord en gezond’ op stapel. Dit project wordt gerealiseerd in samenwerking met VIBE vzw en met de steun van de Vlaamse Overheid.
In het kader van dit project zijn de projectpartners op zoek naar:
Leden die hun huis of winkel willen openstellen voor een binnenmilieumeting. 
Stel je je kandidaat en komt VIBE bij jou langs voor zo’n meting, dan krijg je advies op maat om eventuele problemen op te lossen. De metingen zullen uitgevoerd worden tussen maart en september 2012. Van de metingen worden film- en foto-opnames gemaakt. De opnames kunnen gebruikt worden in de samenkomsten die KVLV, Okra en markant rond het thema organiseren in 2013. 
Kandidaten om deel uit te maken van een lezersgroep. Die lezersgroep zal de brochure en de informatiefiches die in het kader van dit project worden aangemaakt, proeflezen en tips geven ter verbetering.
Interesse en ben je lid van KVLV, Markant of Okra? Bezorg de ingevulde vragenlijst op de site van KVLV zo snel mogelijk aan cursus@vibe.be of 
VIBE vzw, Grotesteenweg 91, 2600 Antwerpen-Berchem.

voor je agenda: dag van de zorg 18 maart

Landelijke Kinderopvang en de andere organanisaties van Groep KVLV verwachten je op de opendeur in Wijgmaal! 

Zondag 18 maart 2012 vindt de eerste Dag van de Zorg plaats. Overal in Vlaanderen zetten ziekenhuizen, woonzorgcentra, welzijnsvoorzieningen en andere zorgorganisaties hun deuren voor u open. 
Natuurlijk doet Groep KVLV mee. Iedereen welkom op onze opendeur van 10 tot 17 uur. KVLV, Landelijke Thuiszorg, Landelijke Kinderopvang, Landelijk Dienstencoöperatief, Landelijk Jobcoöperatief, Ons Zorgnetwerk, Zorg Saam en Steunpunt Groene Zorg verwachten je. Samen bieden wij een volledig pallet van ondersteuning en zorg.
Kom en informeer je in onze stands, tijdens onze workshops en demonstraties over opvang en opvoeding van kinderen, thuiszorg, kraamzorg, mantelzorg, comfortzorg, verwenzorg, zorg buren, gastopvang en zorgboerderijen, en ons ruime aanbod van vorming, opleiding, zelfzorg en creativiteit,… 
Laat je verrassen door de ongemeen boeiende wereld van zorg en welzijn die Groep KVLV aanbiedt . Maak kennis met een veelzijdige, warme en zinvolle sector. Want zorg hebben we allemaal nodig.
Iedereen welkom! Toegang gratis.




donderdag 26 januari 2012

een dichter

Een dichter is een tovenaar:
hij tovert woorden bij elkaar
die zo tezamen komen
als beelden doen in dromen.
Een dichter is een taalatleet
die alle woorden die hij weet
zo aan elkaar kan rijgen
dat jij er van gaat zwijgen.
Een dichter is een virtuoos
van elke bloem maakt hij een roos
zijn woorden staan te dringen
om maar te mogen zingen.
Een dichter is een vreemd persoon.
Maar verder is hij heel gewoon.


Johanna Kruit
Ik wens iedereen een mooie en poëtische dag toe!

vervoer van kinderen in de auto

Vervoer kinderen zo lang mogelijk in babyautostoeltjes tegen de rijrichting
Ouders stappen te vroeg over van een babyautostoeltje dat tegen de rijrichting in staat (groep 0+) op een kinderautostoeltje (groep 1). Dat is niet veilig, blijkt uit onderzoek in Zweden. Ook grotere kinderen worden het beste tegen de rijrichting in vervoerd. Wacht dus zo lang mogelijk met overstappen van een babyautostoeltje op een kinderautostoeltje. Dat betekent in de praktijk: zeker tot ze 1 jaar zijn en liever tot 18 maanden.
Op kinderautostoeltjes (groep 1) – die niet tegen de rijrichting in staan – staat dat u ze kunt gebruiken voor kinderen vanaf 9 kilo. Het is echter veel veiliger om peuters zo lang mogelijk tegen de rijrichting in te vervoeren, in een babyautostoeltje dus, ook als ze al zwaarder zijn dan 9 kg. Bij een aanrijding wordt het kind dan met zijn rug en hoofdje in het stoeltje gedrukt. De impact van een schok wordt dan verdeeld over de hele rug. Belangrijk, want de nek van jonge kinderen is nog niet genoeg ontwikkeld om zo’n schok op te kunnen vangen. 
Wanneer een baby in de rijrichting meerijdt (dit wil zeggen in dezelfde richting als de bestuurder), zal zijn hoofd bij een frontale botsing hard naar voren geslingerd worden. Zijn weinig ontwikkelde nekspieren kunnen onmogelijk verhinderen dat het hoofd naar voren schokt. Dit kan dodelijk zijn of leiden tot verlamming.
Een kind is te groot voor het autostoeltje als de bovenkant van de oren boven de rugleuning komt. Stap dan pas over op het volgende autostoeltje. Het is niet erg als de beentjes over de rand steken. 
De normen voor vervoer van de allerkleinsten per auto worden momenteel op Europees niveau aangepast. In de nieuwe autostoeltjes – op de markt vanaf 2013 – worden kinderen verplicht langer tegen de rijrichting in vervoerd.
Meer info:
www.veiligheid.nl

productterugroepingen IKEA

Omdat vele onthaalouders IKEA-materiaal gebruiken willen we deze meldingen rond terugroeping van een kinderstoel en een tent onder de aandacht brengen.
Neem contact op met de klantendienst, zie ook www.ikea.com



















gedichtendag


Vandaag is het gedichtendag, collega Mieke De Veuster is fan van gedichten:
'Ik verzamel ze en ieder jaar schrijf ik er een, niet over kleine kinderen maar over
pubers. Over kinderen die soms denken dat ze groot zijn, en dat groot zijn niet altijd aankunnen.
Waar is hun veilige nest?  Groot worden, moet dat nu echt, en voor altijd?
Ik maakte een kleine haiku, voor al de kinderen die nu de vreugde van  lezen ontdekken."
  
Toen ik letters tot woorden kon rijgen
en woorden tot zinnen,
sloop het avontuur van lezen
mijn leven binnen
Mieke De Veuster



Wacht niet op bijzondere momenten, maar maak de gewone momenten bijzonder. (Olaf Hoenson)

maandag 23 januari 2012

Lopen voor LCH: 13 mei

Fiene lijdt aan de Lch-ziekte (Langerhans Cel Histiocytose).
Ondertussen weten wij dat er veel te weinig geld gaat naar het wetenschappelijk onderzoek naar Lch. En daarom wil collega Lut samen met een aantal goeie vrienden en collega's hier iets aan doen. Op 13 mei organiseren zij loopwedstrijden en een wandelparcours. Zij willen op die dag veel volk hebben maar ze willen vooral veel geld.
Trek je loopschoenen aan en ga alvast trainen voor de loopwedstrijd of het wandelparcours. Tegen 13 mei lukt het vast wel om een aantal km's te lopen of te stappen.
Meer over dit initiatief vind je op hun website : www.runforlch.be
De website verandert voortdurend.  Het loont de moeite om regelmatig eens een kijkje te gaan nemen.
En...kruis alvast 13 mei aan in je agenda!


donderdag 19 januari 2012

elfjes in West-Vlaanderen

In West-Vlaanderen organiseerden de collega's een nieuwjaarsactiviteit.
Eerst een kopje koffie met een pannenkoek en dan gingen ze aan de slag met sprookjeswol.
We tonen je een paar fotootjes. Ook van het elfje in de kleuren van Landelijke Kinderopvang.
Iedereen heeft genoten van deze leuke nieuwjaarteambuildingsnamiddag !
Groetjes uit West-Vlaanderen...
Ann
Info workshop: http://www.amaryllisambacht.com








zijn ouders 'superhelden'?

De Provincie Vlaams-Brabant organiseert een avondlezing 
'Zijn ouders superhelden?'
Voor ouders van vandaag is het niet makkelijk om werk, privé en hobby's op een evenwichtige manier te combineren. Wie dit allemaal tegelijk wil waarmaken, zal zich snel vastrijden. Soms komt u tot het besef dat er iets moet veranderen, maar hoe begint u eraan?
Deze lezing van Lut Celie, psychotherapeut, leert u hoe u het ouderschap op een evenwichtige manier kunt benaderen.  
Organisator: Kindbeleid, tel. 016-26 73 48, kindbeleid@vlaamsbrabant.be
Wanneer: dinsdag 07 februari 2012 om 20.00 uur tot dinsdag 07 februari 2012 om 22.00 uur
Locatie: Auditorium van het Provinciehuis, Provincieplein 1 - 3010 Leuven
Contact: Myriam Philips, Opvoedingsondersteuning, tel. 016-26 73 48, opvoedingsondersteuning@vlaamsbrabant.be
Prijs: gratis
Online inschrijven doe je hier


"Ieder kind is een kunstenaar.
De moeilijkheid is om er één te blijven als je groot wordt."
 - Pablo Picasso

dinsdag 17 januari 2012

'knap-gedaan-prijs' voor Stekelbees

JONG-CD&V Kortenaken reikte de 'Knap-gedaan-prijs' uit aan kinderdagverblijf Stekelbees en aan iedereen die kinderen opvangt. Stekelbees is een antwoord op de stijgende behoefte aan kinderopvang in Kortenaken en is goed voor de opvang van 23 kinderen tussen 0 en 3 jaar. Marie-Jeanne Loots van Landelijke Kinderopvang nam de prijs in ontvangst.



vrijdag 13 januari 2012

ken jij een vreemde beer?

Op 21 februari viert UNESCO de jaarlijkse Internationale Dag van de Moedertaal.
Beren houden van talen en daarom vragen Het Berenhuis aan iedereen
om in hun talenschatkamer te duiken, hun internationale vrienden aan te spreken of op zoek te gaan naar het dialect uit hun streek.
De oproep vind je hier: 
http://www.unesco-vlaanderen.be/2012/1/13/pak-uit-met-je-talen-en-dialecten
De actie is ook te volgen via www.heusden-zolder.eu
 Wie weet win jij een Fairtradereceptie voor 15 vrienden en een exclusief bezoek aan Het Berenhuis?
Groeten in alle talen van de hele wereld,

HET BERENHUIS - Centrum voor Taalactivering en Kunsteducatie
Koerselsebaan 30, 3550 Heusden- Zolder (BE)
Gerlinde Gilissen: 0032497085724
info@ikzagtweeberen.com
www.ikzagtweeberen.com


Landelijke Kinderopvang zoekt jobstudenten

Spelen met kinderen vind je super?
Zoek je een toffe vakantiejob?
Wellicht ben jij dan diegene die we zoeken!
Landelijke Kinderopvang zoekt jobstudenten voor de buitenschoolse opvang in Pittem, Oostkamp en Zedelgem.
voorwaarden:
- je bent 18 jaar of ouder
- je hebt ervaring in een jeugdbeweging en/of het jeugdwerk
- je wil werken in juli of augustus
- je wil kinderen een aangename en speelse vakantie bezorgen
Iets voor jou? solliciteer bij voorkeur online: www.landelijkekinderopvang.be/vacatures
Via 'functie' kies je 'jobstudent kinderopvang' klik dan op 'jobstudenten buitenschoolse opvang'.

donderdag 12 januari 2012

in de babbelbox: de kinderbegeleidsters van Stekelbees Mechelen

Vandaag stond de babbelbox in het kinderdagverblijf Stekelbees in Mechelen, in de Arme Clarenstraat.
Wat een leuk positief team!!
Inneke Deiteren is de verantwoordelijke kinderopvang.
In Mechelen worden 45 kindjes opgevangen, er worden 13 kinderbegeleidsters tewerkgesteld.
Klik op de pijltjes om de 3 filmpjes te starten!







10 infomomenten voor kandidaat-onthaalouders in Limburg


Landelijke Kinderopvang zoekt permanent naar nieuwe gemotiveerde onthaalouders om een antwoord te bieden op de grote vraag naar kinderopvang. 
Wie interesse heeft om onthaalouder te worden, is welkom op het volgende infomoment:
  • Donderdag 19/01/2012 om 13u30 op het secretariaat van de Landelijke Kinderopvang, Nieuwstadpoort 39 bus 2 te BreeVoor onthaalouders uit de regio Bree en Meeuwen.
  • Dinsdag 24/01/2012 om 19u00 in CC Casino (zaal 2), Varenstraat 22 te Houthalen.
  • Dinsdag 31 januari 2012 om 13u30 in het secretariaat van Landelijke Kinderopvang, Luikersteenweg 7 bus 5 te Sint Truiden.
  • Vrijdag 10/02/2012 om 09u30 in CC  Muze (zaal 1), Dekenstraat 40 te Heusden-Zolder.
  • Donderdag 16/02/2012 om 13u30  op het secretariaat van de Landelijke Kinderopvang, Hospitaalstraat 15 (ingang ziekenhuis, tweede verdieping) te Bilzen. Voor Onthaalouders uit de regio  Bilzen, Hoeselt, Zutendaal, Lanaken.
  • Maandag 27/02/2012 om 19u30 in Buurthuis Dennenhof in de Boekhoutstraat in Gingelom (Boekhout). Voor onthaalouders uit de regio Gingelom.
  • Woensdag 29/02/2012 om 19u00 in OC  De Buiting, Tessenderlosesteenweg 18 te Beringen-Paal.  Voor onthaalouders uit de regio  Beringen en Heusden-Zolder.
  • Dinsdag 13/03/2012 om 19u00 in CC Muze (zaal 1), Dekenstraat 40 te Heusden-Zolder. Voor onthaalouders uit de regio  Beringen en Heusden-Zolder
  • Woensdag 21/03/2012 om 09u30 in CC De Bogaard, Capucienessenstraat 8 te Sint Truiden. Voor onthaalouders uit de regio Sint Truiden.
  • Donderdag 29/03/2012 om 13u30 op het secretariaat van de Landelijke Kinderopvang, Hospitaalstraat 15 (ingang ziekenhuis, tweede verdieping) te Bilzen. Voor onthaalouders uit de regio  Bilzen, Hoeselt, Lanaken en Zutendaal. 
Tijdens dit infomomenten  wordt de functie van onthaalouders uitvoerig toegelicht en worden alle vragen beantwoord.
Voor meer informatie 070/246041
limburg@LandelijkeKinderopvang.be

maandag 9 januari 2012

een heerlijke dut

Hoe zorg je ervoor dat een kind heerlijk dut?
Eén op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft problemen met inslapen of doorslapen. Kinderen willen niet naar bed op het afgesproken uur, ze komen steeds weer uit hun bed, ze verzinnen allerlei smoesjes om niet te moeten slapen, ze worden midden in de nacht wakker, ze kruipen bij jou in bed...
Slaapproblemen hebben soms te maken met gewoontes die een kind heeft aangeleerd van jongs af: gewiegd worden om in te slapen, te veel aandacht als het wakker wordt, steeds ingaan op alle vragen van het kind… 
Andere slaapproblemen kunnen tijdelijk zijn en samengaan met veranderingen in het leven van het kind, zoals ziek zijn, opnieuw naar school gaan of slapen in een ander bed. Word jij als onthaalouder/ouder geconfronteerd met problemen rond bedtijd? Wil je dat veranderen? Dan is het goed om daar tijd voor uit te trekken en een aantal dingen duidelijk af te spreken met een kind.
tip 1: een vast tijdstip om te gaan slapen, met duidelijke regels
tip 2: voer een dagelijks terugkerend ritueel in
tip 3: complimentjes of een beloning geven
tip 4: negeer (geleidelijk) het protesteren en roepen
Lees meer in triplePmagazine
of op deze site



9 januari: verloren maandag

Verloren maandag of Verzworen maandag is een Vlaamse traditie op de maandag na Driekoningen. Deze traditie is vooral hardnekkig in de provincie Antwerpen en in Doornik gebleven.
Het is in Vlaanderen en vooral in de provincie Antwerpen de traditie om op die dag worstenbroden en appelbollen te eten.
Vroeger kregen de arbeiders in de haven van Antwerpen 's zondags hun loon uitbetaald. Sommige mannen gingen dan op café en gaven de overschot van hun geld dan aan hun vrouw. Maar op Driekoningen, een feestdag, vierde iedereen feest met het loon en was er de volgende maandag zo goed als niets over. 
Dus, om toch niet met een lege maag te zitten, struinden de mannen alle cafés en slagers af om toch maar iets te eten te hebben voor hun kroost. De slagers maakten dan worstenbroodjes, wat goedkoop, heel lekker en vullend was en gaven die dan aan de arbeiders. Die dag werd er dan ook alleen verlies gemaakt door de slagers en het was dus een dag van verloren arbeid, een Verloren Maandag.


Als men tegenwoordig in Antwerpen op Verloren Maandag iets gaat drinken in een café krijgt men er steevast gratis een worstenbroodje bij.

zondag 8 januari 2012

de gedichten van onthaalouder Patricia

Volgens onthaalouder Ilse Dierickx uit Diest kan collega Patricia Demarsin heel goed rijmen en dichten. De 'regels des huizes' hangt ze op in gedichtvorm, dit maakt het toch net iets aangenamer!
Om de ochtend beter aan te pakken,vragen we om niet te blijven plakken!
Te druk zorgt in' t algemeen voor veel geween.
Maak het afscheid kort en goed,
we vertellen graag s' avonds hoe je kindje het doet!
-------------------------------
Broers en zussen opgelet, 
onze opvang is dolle pret
rommel maken is plezant,
maar voor je vertrekt aub. alles aan de kant!
zo blijft het voor iedereen fijn en zal de opvang netjes zijn!



686

Wist je dat er in verleden jaar 686 berichten gepost werden op de blog?
Ik hoop dat je ook in 2012 een trouwe lezer blijft.
Dank je wel hiervoor!

infomomenten voor kandidaat-onthaalouders in Limburg

Landelijke Kinderopvang zoekt permanent naar nieuwe gemotiveerde onthaalouders om een antwoord te bieden op de grote vraag naar kinderopvang.  Wie interesse heeft om onthaalouder te worden, is welkom op een van de volgende infomomenten.
BREE: donderdag 19/01/2012 organiseert Landelijke Kinderopvang regio Limburg om 13u30 op het secretariaat, Nieuwstadpoort 39 bus 2 
HOUTHALEN: Dinsdag 24/01/2012 om 19u00 in CC Casino (zaal 2), Varenstraat 22.
HEUSDEN-ZOLDER: vrijdag 10/02/2012 om 09u30 in CC  Muze (zaal 1), Dekenstraat 40.
Tijdens dit infomoment wordt de functie van onthaalouders uitvoerig toegelicht en worden alle vragen beantwoord.
 Voor meer informatie 070/246041
limburg@LandelijkeKinderopvang.be
zie ook Belang van Limburg


Infomoment voor kandidaat-onthaalouders in Bree


Dagelijks zetten vele onthaalouders van Landelijke Kinderopvang zich in om kinderen een onvergetelijke ‘opvangdag’ te bezorgen. Een onthaalouder vangt overdag thuis kinderen op tussen 0 en 3 jaar. Voor en na schooltijd en op vakantiedagen kunnen dat ook oudere kinderen zijn (tot 12 jaar). Onthaalouders staan voor kleinschalige opvang in gezinsverband.
Landelijke Kinderopvang zoekt permanent naar nieuwe gemotiveerde onthaalouders om een antwoord te bieden op de grote vraag naar kinderopvang.  Wie interesse heeft om onthaalouder te worden, is welkom op het volgende infomoment.
Donderdag 19/01/2012 organiseert Landelijke Kinderopvang regio Limburg om 13u30 op het secretariaat, Nieuwstadpoort 39 bus 2 te Bree een infomoment voor nieuwe kandidaten.
Voor meer informatie 070/246041
limburg@LandelijkeKinderopvang.be
www.LandelijkeKinderopvang.be

vrijdag 6 januari 2012

6 januari: feest van driekoningen


Driekoningen, driekoningen, geef mij een nieuwe hoed.
Mijn oude is versleten. Mijn moeder mag 't niet weten.
Driekoningen, driekoningen, geef mij een nieuwe hoed 



Op 6 januari vieren Christenen Driekoningen. Volgens de Bijbel kwamen de drie wijzen (later koningen) pas op 6 januari met hun geschenken aan bij de stal in Bethlehem. Balthazar gaf Jezus mirre, een parfum waarmee doden werden ingewreven, om aan te geven dat Jezus zou lijden en sterven. Van Melchior kreeg Hij goud, ten teken dat Hij de Koning der Koningen zou zijn. Kasper bracht wierook mee, ten teken dat Jezus zou worden geëerd.
Staat bij jou de verkleedkoffer ook klaar om de driekoningen te voorzien van prachtige gewaden en tulbanden, misschien staat de driekoningentaart met de boon al in de oven?
Kleurplaten driekoningen.


zondag 1 januari 2012

we wensen je een heel bijzonder jaar toe!

Elk jaar heeft 365 dagen
2012 heeft er 366
Daarom wens ik ieder van jullie…
Een extra dag om meer keuzes te maken
Een extra dag geluk
Een extra dag liefde
Een extra dag om tot jezelf te komen
Een extra dag om te knuffelen
Een extra dag om te stromen.

Een extra dag om te leven voor je passies
Een extra dag om door te brengen met familie en vrienden
Een extra dag om lief te hebben,
verliefd te zijn en te beminnen
Een extra dag om onvoorwaardelijk te omarmen
Een extra dag om JA te zeggen.

2012 wordt dus een bijzonder jaar
Creëer het, zodat het jouw jaar kan zijn
Neem dankbaar afscheid van het oude en verwelkom het nieuwe
Maak elke dag beter, beter en beter...



Landelijke Kinderopvang wenst je een heel mooi jaar toe!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...