maandag 4 oktober 2010

Opvoeding, samen de uitdaging aangaan

Lezingenreeks in Vlaams-Brabant
De provincie Vlaams-Brabant organiseert dit najaar voordrachten over opvoeding van kinderen voor ouders en professionelen. De bedoeling van deze ontmoetingen is ouders samenbrengen en ondersteunen met kennis en uitwisseling tussen ouders zelf.
We moeten als overheid de discussie durven aangaan over de verantwoordelijkheid van ouders. Hoe pak je dat concreet aan? Opvoedboeken en -programma’s gaan nog al te vaak uit van algemeenheden waar ouders in de praktijk weinig mee aan kunnen. Ze houden vaak geen rekening met hun leefsituatie, met de inspanningen die ze al hebben geleverd, de uitputting die ze voelen, hun schaamte over wat er mis loopt. Daardoor zadelen ze ouders, vaak met de beste bedoelingen, met nog meer schuldgevoel op. Die redeneren immers: als het allemaal zo simpel lijkt, waarom lukt het mij dan nog altijd niet?. 
Daarom organiseert de provincie Vlaams-Brabant dit najaar 25 voordrachten in Aarschot, Asse, Bertem, Diest, Grimbergen, Halle, Hoegaarden, Hoeilaart, Holsbeek, Huldenberg, Kortenberg, Leuven, Liedekerke, Meise, Overijse, Roosdaal, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Steenokkerzeel, Tienen, Vilvoorde, Wemmel en Zemst.
Na de lezingen is er bewust gekozen voor een moment waarop ouders nog wat kunnen nakaarten of ervaringen uitwisselen. Want onder gelijkgestemden kunnen ze zelf naar oplossingen zoeken.
Aan de lezingen zijn ook telkens gratis themaboekjes gekoppeld.Het overzicht van voordrachten voor ouders en professionelen vind je op de website van gedeputeerde Monique Swinnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...