dinsdag 7 september 2010

de onthaalouderacademie

Landelijke Kinderopvang kreeg via mail nog vraag naar informatie over de onthaalouderacademie waar we het reeds eerder over hadden op de blog.
Ook in de LINK, onze nieuwsbrief voor onthaalouders werd verwezen naar de opleidingsmodules voor onthaalouders.

Ben je onthaalouder en wil je jouw competenties versterken of opfrissen? Dan is de opleiding 'Spelen met jonge kinderen' of de opleiding 'Jonge kinderen begeleiden' beslist iets voor jou! Sinds kort organiseren de centra voor volwassenenonderwijs (CVO) in samenwerking met de sector kinderopvang deze opleidingsmodules voor onthaalouders.
Benieuwd?
Wat?
Je kunt kiezen tussen 2 opleidingsmodules: ‘Spelen met het jonge kind’ en ‘Jonge kinderen begeleiden’.
In de module ‘Spelen met het jonge kind’ sta je stil bij jouw spelaanbod, spelomgeving en eigen begeleidingsstijl. Je gaat aan de slag met creatieve materialen zoals verf en klei, boekjes en zintuiglijke materialen (snoezelen).
In de module ‘Jonge kinderen begeleiden’ sta je stil bij de ontwikkeling van jonge kinderen en hoe je hun ontwikkeling kunt stimuleren. De basisprincipes van een goede interactie met jonge kinderen diep je uit. Daarnaast werk je aan interacties tussen kinderen en jouw rol hier in.
Via een mix van theorie, doen en idee├źn uitwisselen met collega-onthaalouders verdiep je als onthaalouder jouw kennis en kunnen. Klassikale lessen worden gecombineerd met thuisleren en opdrachten maken.


Attest?
De opleidingsmodules zijn een deel van de erkende opleiding ‘begeleider in de kinderopvang’. Op het eind van een opleidingsmodule ontvang je een attest. Wie alle modules van de opleiding Begeleider in de Kinderopvang met succes volgt, behaalt een erkend certificaat Begeleider in de Kinderopvang.
De opleiding komt in aanmerking voor de 12u ‘verplichte vorming’.

De modules starten in september 2010, in
Diest, Antwerpen, Kortrijk, Mol, Turnhout, Leuven en Hasselthttp://www.onthaalouderacademie.be/
Voor meer informatie omtrent programma, inschrijving en prijs kijk je op

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...