zaterdag 1 december 2012

goed om weten: Hoe gevaarlijk is huidcontact met strooizout?

Binnenkort wordt het misschien 'echt' winter en dan is het goed om weten hoe gevaarlijk strooizout is...
Verwijder zo vlug mogelijk kleren die nat geworden zijn door het smeltwater van strooizout.
Om ijzel en sneeuw van straten en trottoirs te doen smelten gebruikt men strooizout. Meestal gebruikt men hiervoor calciumchloride (natriumchloride of keukenzout wordt soms ook gebruikt).
Calciumchloride is een irriterend product. Als een kind valt op plaatsen waar gestrooid is, kan er lokaal een lichte irritatie zijn, zeker als er een schaafwonde is. Als het de vingers in de mond steekt, kan ook daar een lichte irritatie ontstaan. Het zal ook zout smaken. Spoelen met water van huid en mond is absoluut noodzakelijk. Kleren die nat geworden zijn door het smeltwater moeten zeker uitgedaan worden. Er zijn gevallen van brandwonden beschreven na een langdurig contact met de huid.
Na inname van 2 of 3 korrels zout, moet men de mond grondig reinigen met een nat washandje, zorgvuldig spoelen en water laten drinken.
Bij inname van grotere hoeveelheden, of wanneer het kind spijsverteringsstoornissen vertoont (misselijkheid, braken en buikpijn). neemt men best contact op met het Antigifcentrum.
Vooraleer u belt dient u de volgende gegevens te verzamelen:
het gewicht van het kind
de naam van het product (schrijf het op voorhand op)
de ingenomen hoeveelheid

1 opmerking:

  1. Interessante tips en helemaal juist.

    Verder is het ook belangrijk om het strooizout niet in de keuken te bewaren, maar op een plaats waar het kind er niet aan kan. Het is een zeer goed product, maar je moet er veilig mee omspringen.

    Groetjes

    Strooizoutstore.be

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...