vrijdag 20 februari 2015

Week van de Opvoeding


De Week van de Opvoeding gaat door van 16 tot 23 mei met als thema: ‘Opvoeden in je buurt’. 
Opvoeden in je buurt betekent dat je als ouder je kind niet alleen hoeft groot te brengen. Je doet het samen met de hele buurt. Soms doet het deugd om te praten over opvoeden met buren, familie, vrienden of andere ouders. Daarnaast kom je als ouder ook op plaatsen zoals de kinderopvang, de school, de sportclub, de bib, de jeugdbeweging,.. waar over opvoeden gesproken kan worden. Op al deze plekken zorgen ouders, burgers, professionals, vrijwilligers, samen voor een buurt waar het goed is om op te groeien. En natuurlijk doen kinderen en jongeren ook zelf hun inbreng: ze hebben dromen, noden en talenten, ze leren van elkaar en gaan in interactie met heel wat verschillende volwassenen.
Ben je geprikkeld om aan de slag te gaan? Houd dan zeker deze website in de gaten. Je kan je ook inschrijven voor de nieuwsbrief van de Week van de Opvoeding.

De Week van de Opvoeding gaat jaarlijks door van 16 tot 23 mei. In Vlaanderen en Brussel worden dan activiteiten voor ouders en kinderen georganiseerd. In de kalender vind je een overzicht van activiteiten. Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...