dinsdag 13 juli 2010

Buiten-spel

Oktober lijkt gelukkig nog veraf, maar we bereiden ons in de buitenschoolse opvang al voor op de 'Week van het IBO'.
In de week van 11 oktober 2010 is het weer zover. Het wordt een verfrissende, luchtige en gezonde actieve editie want met het thema BUITEN-SPEL kan je natuurlijk niet echt binnen blijven zitten…

Voor de 10de (hipipip hoera!) keer zetten de initiatieven hun deuren open en plaatsen op die manier hun werking in de kijker. Deze keer echter worden ook de achterdeuren wijd open gezet want de binnenruimte staat buiten spel.
Ja de buitenruimte … niet elk IBO beschikt over 1 hectare bos maar we roeien met de riemen die we hebben. Groot of klein, avontuurlijk ingericht of net niet we maken er het beste van!
BUITEN-SPEL heeft nog andere betekenissen. Buitenspelen heeft in het recent verleden negatieve aandacht gekregen. Sommige mensen beschouwen buitenspelende kinderen als overlast. In de week van het IBO willen we graag positief naar buiten komen.
Heel wat IBO's van Landelijke Kinderopvang zullen de nadruk leggen op het buiten spelen en zullen traditiegetrouw uit de inspiratiemap leuke idee├źn, diverse materialen en de nodige achtergrondinformatie halen. We nodigen dan ook alle kinderen, ouders en sympathisanten uit om mee naar buiten te gaan en er samen weer een onvergetelijke week van te maken.

Aan de verantwoordelijken kinderopvang uit de IBO's: vergeet niet je materiaal te bestellen voor 20 augustus, alle informatie omtrent de organisatie van de week van het IBO vind je op extranet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...