dinsdag 9 oktober 2012

Stekelbees Zandhoven opent kabouterhuisje

Landelijke Kinderopvang opende samen met het gemeentebestuur van Zandhoven een nieuw 'kabouterhuisje' in Stekelbees.
Het oude 'Huizeke van Anneke', zoals het in de volksmond bekend staat, werd omgetoverd in een schattig grijs kabouterhuisje.

Stekelbees startte precies tien jaar geleden met buitenschoolse kinderopvang in de oude Chirolokalen tussen de Beggard en Schriekweg.
Kinderen tussen de twee├źnhalf en de twaalf jaar kunnen er terecht voor schooltijd vanaf 7u en na school tot 18.30u. Op schoolvrije dagen en tijdens de vakantie is Stekelbees doorlopend open. Er is plaats voor 75 kinderen die opgevangen worden door twaalf kinderbegeleidsters. Op jaarbasis maken 466 kinderen gebruik van IBO Stekelbees.
Tijdens de opendeurdag werd niet alleen de tiende verjaardag gevierd, vooral de opening van het door de gemeente vernieuwde sanitair en - nog belangrijker - het schattige kleuterhuisje stonden centraal.
Toen de gemeente enkele jaren geleden het 'huisje en tuintje van Anneke' kocht om meer plek te creeren voor Stekelbees, bleek het kostenplaatje voor de verbouwing bijzonder groot.
Het huisje van Anneke is enorm mooi geworden. Met het kastanjehouten hekwerk, de schapenpoort, veilige waterput en de wilde veldbloemenweide en moestuin lijkt het op een kruising van een huis uit Bokrijk en eentje van de Efteling. De rode baksteen werd sfeervol gekaleid.
Het huisje dient als rustpunt voor de kinderen die de drukte in het andere gebouw even willen ontvluchten.
Er is ook een fijne speel- en eetruimte voor de kleinste kleuters.Naast een ballenbad en tafeltjes en stoeltjes is er ook een keukentje en badkamertje. De kinderbegeleidsters werken met de kinderen in de biotuin en koken samen soep van de zelfgekweekte pompoenen, courgetten, bonen en uien.De gemeente heeft het huisje in eigen beheer verbouwd."Ze hebben hier keien van schrijnwerkers en schilders onder het gemeentepersoneel", vindt Niek De Jonghe van Landelijke Kinderopvang.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...