donderdag 7 oktober 2010

Buitenschoolse opvanginitiatieven op zoek naar 1000 begeleiders

Ondanks het relatief hoge aantal werkzoekenden in Vlaanderen krijgen veel initiatieven voor buitenschoolse opvang (IBO’s) de vacatures voor begeleiders nauwelijks ingevuld. Er is onder andere een jaarlijks personeelsverloop van ongeveer 600 begeleiders, terwijl de behoefte aan bijkomende buitenschoolse kinderopvang groot blijft. Net om aan die behoefte te voldoen heeft minister van Welzijn Jo Vandeurzen middelen uit het generatiepact vrijgemaakt. 
Met die middelen kunnen buitenschoolse opvanginitiatieven concreet 300 jongeren (-30-jarigen) als begeleider aanwerven, en 800 bijkomende kinderopvangplaatsen creëren. Om dit laatste te realiseren zullen nog eens meer dan 100 begeleiders worden aangeworven. Om die in totaal 1000 vacatures ingevuld te krijgen heeft de sector de handen in elkaar geslagen en wordt met de steun van Kind en Gezin en het Sociaal Fonds Vlaamse welzijns- en gezondheidsinstellingen een wervingscampagne gelanceerd. 
De focus van de campagne, getiteld ‘Mijn job, ook iets voor jou?’, ligt op de positieve werkelementen van een begeleider buitenschoolse kinderopvang: het speelse, actieve en creatieve van de job, het dagelijks omgaan en spelen met kinderen, het betrokken zijn bij de opvoeding en ontwikkeling van kinderen, de flexibiliteit, de combinatie met gezin, werk dichtbij huis, de opleidingskansen enz. Het feit dat het vooral gaat om deeltijdse tewerkstelling hoopt de sector als een meerwaarde naar werkzoekenden uit te spelen. 
Landelijke Kinderopvang verdeelt de affichereeks over alle Stekelbees-locaties. 

meer info over vacatures bij Landelijke Kinderopvang: www.GroepKVLV.be

2 opmerkingen:

  1. Hoe kan je je kandidaat stellen als kinderbegeleidster?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste, je krijgt op onze website www.landelijkekinderopvang.be een overzicht van alle vacatures.
    Solliciteren kan online via www.groepkvlv.be
    Vind je momenteel geen geschikte vacature in je buurt dan kan je je toch aanmelden als kandidaat.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...