maandag 18 oktober 2010

Hageland: het gezonde project in de buitenschoolse opvang

Leader project Hageland+

In eerste instantie hebben we in kaart gebracht welke tussendoortjes er dagelijks op het menu stonden in onze Stekelbees-locaties.
Vervolgens hebben we in samenwerking met externe deskundigen onderzocht en geïnventariseerd welke gezonde alternatieven we kunnen bieden in plaats van de klassieke tussendoortjes. Deze alternatieven zijn sinds 4 oktober in alle onze buitenschoolse opvanginitiatieven in Hageland geïntroduceerd. 
Elke opvanglocatie heeft de keuze uit 4 themadagen: groentedag, zuiveldag, graandag en fruitdag. Drie dagen per week wordt gewerkt rond één van deze thema’s die de verantwoordelijken van de opvanglocatie zelf kiezen (fruitdag is verplicht), de twee overige dagen kunnen ze vrij invullen.
Voor dit project werken we in de Stekelbees-locaties samen met streekproducenten zoals in de IBO in Hoegaarden. Het verse appelsap dat hier aan de kindjes wordt geschonken, komt recht van het fruit- en sorteerbedrijf Vanhellemont in Meensel-Kiezegem. De graanproducten (bijvoorbeeld graankoeken) en het seizoens- en streekgebonden fruit en de groenten komen van boerderij De Brabander in Kersbeek-Miskom. Vaak worden deze groenten in onze opvang gebruikt om lekkere soepjes van te maken voor de kindjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...