dinsdag 3 maart 2015

Met onthaalouder Dominique naar Panamarenko

Op donderdag 19 februari ging onthaalouder Dominique Denruyter uit Onze-Lieve-Vrouw Waver met haar 7 onthaalkinderen tussen 4 en 10 jaar naar het M HKA voor de tentoonstelling over Panamarenko. Thuis vertelde ze vooraf over de kunstenaar. Ieder kind beleefde de dag op zijn manier.

"In het museum merkt de vrouw achter de balie op dat de kinderen zich moeten gedragen en niet aan de kunstwerken mogen komen.  Ik zei dat dat geen probleem is want we hebben duideljke afspraken gemaakt.
Binnen in het museum vielen hun ogen open. Ze vonden het indrukwekkend wat ze allemaal zagen. Soms vonden ze het rare kunstwerken.  Iedereen was rustig,  er weer niet gelopen, niet geroepen en nergens aangekomen, dat waren onze afspraken. Een zaalwachter kwam ons zeggen dat die 7 kinderen van mij ontzettend flink waren en dat ze dat niet vaak zien. Ik ben natuurlijk superfier met dat compliment.
We wandelen door de zalen en een andere zaalwachter komt spontaan uitleg geven aan de kinderen en weer krijgen we het compliment dat ze zo flink zijn . Ze stralen! Als we alle kunstwerken hebben bekeken, krijgen ze van mij ieder een tekenblok en mogen ze kiezen welk kunstwerk ze willen natekenen. De duikboot, zeppelin en vliegtuig zijn het eerst aan de beurt. Geweldig om te zien hoe iedereen aan de slag ging. Daarna gingen we naar de zaal van de vliegende schotels en iedereen begon hier ook weer te tekenen.Gommen,laatjes,  zelfs een grote slijper hadden we meegebracht zodat iedereen aan het tekenen kon gaan. We gingen ook naar de knutselhoek in het museum en speelden er een aantal spelletjes. Ik toonde aan een kind een prent van een schilderij. HIj beschreef wat hij ziet op het schilderij en de anderen moeten dat proberen te tekenen. Daarna werd het schilderij vergeleken met hun resultaten. Boeiend om te zien wat eruit kwam
We bleven in het museum van 13.00 en 15.30u en toch vonden het te vroeg om naar huis te gaan. Dus het was zeker een geslaagde uitstap!"
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...