maandag 28 juni 2010

Prijs Koning Boudewijnstichting voor IBO 't Warreltje (Ravels)


Niet elke maandag begint met een vreugdedansje van mezelf door de lege gang van onze IBO ’t Warreltje in Ravels. De dansjes gebeuren hier meestal op woensdagnamiddag en tijdens de vakanties. Maar enkele weken geleden dus ook eens op maandag!

Ons project ‘Gezond het vakantiejaar rond!’ is uitgekozen door de Koning Boudewijnstichting en we krijgen de gevraagde steun van 3.685 euro. Dankzij deze steun zullen wij heel wat kunnen realiseren. Voor onze maximum 28 kinderen van woensdagnamiddag en vooral voor de maximum 56 kinderen die wij elke vakantiedag opvangen. We kunnen met hen ‘gezond het vakantiejaar rond’ en verder…


We willen vooral werken rond volgende pijlers:
1. Vrijdag-koken-wij-dag: elke vrijdag bereiden we een gezond en vooral lekker tussendoortje of gerecht. Streek- en seizoensgebonden ingrediënten staan op onze bestellijst!
2. Lekkere-doe-dingen: elke week plannen we een toffe uitstap waarbij we actief aan de slag gaan en meteen iets bijleren over voeding. Vb. bezoeken van een kaasboerderij, pluktuin,…
Vanuit deze twee pijlers zal een ‘kook en doe boekje’ ontstaan. Het wordt een bundeling van onze ervaringen aangevuld met tekeningen, uitspraken, foto’s… van kinderen. Een mooie herinnering voor iedereen die erbij was. Ouders krijgen hiermee ideeën om zelf aan de slag te gaan en erop uit te trekken. Maar ook andere IBO’s, speelpleinen,… kunnen inspiratie opdoen. Bedoeling is om dit ook online te zetten zodat het makkelijk te raadplegen is.
3. Gezellige eetruimte: onze refter was tot nu toe redelijk saai en kaal en vooral véél te luidruchtig. Door deze ruimte verder aan te kleden en te decoreren hopen we het geluid te kunnen beperken… zodat eten ook echt een gezellig samenzijn kan worden.
4. Bewegingsmateriaal en momenten: extra budget geeft ons de mogelijk om heel wat extra bewegingsmateriaal aan te kopen. (ballen, hoepels, evenwichtsspeelgoed,…) maar vooral onze eigen inzet is van belang. Elke morgen starten we met een bewegingsmoment. Een dansje, een actief spel,… steeds verbonden met het thema van die week.
5. Gezonde tussendoortjes en dranken: 1x per dag krijgen de kinderen koek, in de namiddag staat meestal fruit, groenten, zuivel of granen op het programma. Naast water kunnen de kinderen kiezen voor biologische fruitsappen en ’s middags ook chocomelk.
Wij zijn alvast superblij met deze extra middelen en hopen er een supersmakelijk, supersportief en vooral superleuk jaar van te maken!


Eefje Stevens
Verantwoordelijke Kinderopvang IBO Ravels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...