woensdag 30 september 2015

Studiedag Kansrijke Kinderopvang

Studiedag Kansrijke Kinderopvang in Turnhout was groot succes.

Kinderopvang geeft extra kansen aan kinderen, zeker aan kinderen die het om één of andere reden wat moeilijker hebben.

'Kansrijke Kinderopvang' , zo heette de druk bijgewoonde studiedag in 't Antwoord in Turnhout.  Landelijke Kinderopvang had al haar partners, collegadiensten, scholen en hulpverleners uitgenodigd. Er waren getuigenissen over de problematiek van kansarmoede en hoe je er best kan mee omgaan in de kinderopvang. De aanwezigen kregen een nieuwe kijk op omgaan met kansarmoede. In Turnhout is de kinderarmoede index 14%. Dat wil zeggen dat meer dan 1 kind op 7 in armoede wordt geboren. Kinderopvang kan een belangrijk instrument zijn in de strijd tegen kinderarmoede. Ouders kunnen een opleiding volgen of gaan solliciteren. Bovendien is het bewezen dat kinderen naar de kinderopvang zijn geweest een streepje voor hebben tijdens hun schoolcarrière. En dat de kinderen uit kansarme gezinnen er relatief gezien het meest dit schoolvoordeel ervaren.  

In de namiddag was er een grote instuif voor kinderen en ouders in 't Gevolg. 
Er waren leuke workshops voor kinderen met hun ouders of kinderbegeleiders.  Er was babymassage, theater spelen, muzikale vingerspelletjes enz.,
De aanwezige kinderen hebben samen een kunstwerk gemaakt. De organisatie was van Landelijke Kinderopvang en kaderde in het project Warme Schakels voor het jonge kind, met steun van dienst Welzijn van de provincie Antwerpen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...