zaterdag 25 augustus 2012

een energiezuinig gebouw voor Stekelbees Waardamme

Gemeente  Oostkamp en Landelijke Kinderopvang  openen nieuw gebouw kinderopvang  Stekelbees Waardamme!
Op 24 augustus 2012 verhuisde de Buitenschoolse Kinderopvang Stekelbees naar een gloednieuw gebouw in  Oeverhof nr 5 te Waardamme. Kleuters en kinderen van de lagere school kunnen er vanaf september 2012 terecht  voor kwalitatieve opvang.
De gemeente werkt voor de organisatie van Stekelbees samen met vzw Landelijke Kinderopvang.
Stekelbees Waardamme is één van de 10 opvanglocaties van de buitenschoolse kinderopvang in Oostkamp. Zij verhuizen naar een gloednieuw gebouw, dat door de gemeente Oostkamp op maat voor de kinderopvang werd gebouwd. Duurzaamheid was hierbij een belangrijk punt. Bedoeling is om een CO2-vrij gebouw te hebben.
Het resultaat is een frisse, kindvriendelijke opvanglocatie!
Het  gebouw van de kinderopvang werd officieel geopend door burgemeester Dhr. Luc Vanparys, schepen  Mevr. Katrien Talloen en regiomanager van Landelijke kinderopvang  Mevr.Ingrid Jacobs.
Wanneer en voor wie?
Op deze opvanglocatie in Waardamme vangt de Landelijke Kinderopvang 38 kinderen. De opvang is open van 7 uur ’s morgens tot de school begint en na de schooluren tot 18.30 uur. Op woensdagnamiddag is de locatie open tot 13.15 uur. Daarna kunnen de kinderen terecht in de locatie in Ruddervoorde.
Opvang in samenspraak met ouders en kinderen
Gemotiveerde begeleid(st)ers bieden de kinderen een leuk programma in een huiselijke sfeer.  Er is ruimte om op adem te komen, zowel binnen als buiten.
Naast vrij spel, zijn er ook tal van georganiseerde activiteiten.
Hilde De Wulf  is de verantwoordelijke voor deze locatie. 
Dorine, Ingeborg, Stefanie, Ludwina en Micheline zijn de begeleiders die instaan voor de dagelijkse opvang. Landelijke Kinderopvang biedt opvang op maat van de kinderen. Warmte, geborgenheid en een veilige pedagogische structuur staan centraal.
Naast het belang van betrokkenheid van ouders, mogen de kinderen ook hun zegje doen ! Er wordt gezocht naar manieren om hen mee te laten denken over activiteiten, speelgoed, regels en andere zaken in de opvang.
Informatie en inschrijvingen
Voor meer informatie of voor inschrijvingen kunnen ouders terecht op de Helpdesk van Landelijke Kinderopvang op 070/24.60.41 of via lkoostkamp@landelijkekinderopvang.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...