donderdag 10 juni 2010

Een veiligere en leukere Stekelbees in Walshoutem

Gisteren werd onder ruime persbelangstelling 'Stekelbees Walshoutem in het nieuw' voorgesteld aan de pers.
Landelijke Kinderopvang verzorgt sinds oktober 2001 in samenwerking met de gemeente de buitenschoolse kinderopvang. Dat doen we ondertussen op vijf locaties. De locatie van Stekelbees in Walshoutem werd verbouwd en in een nieuw kleedje gestoken. Het werd een feestelijke inhuldiging.
Bij de start waren er vijf aparte Stekelbeeslocaties met een totale capaciteit van 118 kinderen, een team van achttien kinderbegeleidsters en een coördinator. De locaties vind je in Landen in de Stationsstraat, de Sportlaan, de Bondgenotenlaan, in Walshoutem en in Neerwinden.
Dankzij de verbouwing van de afdeling aan de Stationsstraat in Landen steeg de totale capaciteit tot 124 plaatsen. Er kwam een extra verdieping en op de zolderverdieping kwam het secretariaat.
In Walshoutem nam Stekelbees in 2005 de eerste verdieping in gebruik.
De lokalen waren niet zo geschikt en erg verouderd. Nu is ook het gelijkvloers ingericht zodat de kindjes er comfortabel terecht kunnen.
Op vlak van de veiligheid is de verbouwing een hele stap vooruit. Zo kwam er een tweede trap en bredere doorgangen. Door de herinrichting zijn de lokalen aangenamer en praktischer in gebruik. Op de eerste verdieping is nu ook sanitair voorzien. De bovenverdieping is niet gesubsidieerd maar in totaal kunnen in Walshoutem nu veertig kindjes terecht. De hele verbouwing kostte de stad 80.000 euro.
De uitbreiding van de capaciteit bracht ook de groei van het team met zich mee.
Bij Landelijke Kinderopvang Landen werken momenteel twee coördinatoren, 22 kinderbegeleiders, een logistieke medewerker en twee vrijwilligers. Elke kinderbegeleider past op veertien kindjes.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...