donderdag 24 juni 2010

LINK

Vandaag is onze nieuwsbrief De LINK vertrokken naar de onthaalouders met heel veel informatie oa over de opvangplannen buitenschoolse opvang in de zomervakantie, de opleidingsmodules voor onthaalouders in de Centra voor Volwassenonderwijs, onthaalouders online, Landelijke Kinderopvang zoekt een KRAK, de zon en kleine kinderen...

Voorzitter Monique Swinnen schreef het voorwoord:
Landelijke Kinderopvang heeft het roer in eigen handen genomen en een nieuwe organisatieopbouw ingevoerd. Maar de tocht is niet af. De zoektocht naar kwaliteitsvolle kinderopvang, naar een beter contact met de ouders, naar een vlotte doorstroming en uitwisseling met onze opvanggezinnen gaat verder.

Tijdens de vakantie krijg je volop de kans om op ontdekkingstocht te gaan naar jezelf, dichtbij of op verre bestemmingen. Was je al eens in de champagnestreek? Dom Pérignon, een pater uit de streek, schijnt op het idee gekomen te zijn om de wijn voor de tweede gisting te bottelen. Op deze manier ontstond de bubbeltjeswijn champagne. Uiteraard heeft het hem zeer veel kapotte flessen gekost om het proces onder de knie te krijgen. Door de hoge druk ontploften er regelmatig flessen. Gelukkig kon de kurk op de fles blijven door deze met ijzerdraad (het bekende muselet) vast te binden.
Dom Pérignon zocht niet doelbewust naar een specifiek resultaat. Hij had geen duidelijk plaatje van champagne in zijn hoofd, maar sloeg aan het experimenteren. Dom Pérignon was erg leer- en nieuwsgierig en werd allerminst verlamd door angst om te falen of fouten te maken. Hij was niet op zoek naar champagne, maar was gefascineerd door de kracht en de dynamiek, eigen aan een tweede fermentatie, het rijpingsproces. Daarbij ondervond hij de opwinding van iemand die overweldigd wordt door de magie van het onverwachte. Hij was volledig in de ban van het leren. Zijn voornaamste eigenschap die ervoor zorgde dat hij in zijn opzet slaagde, was aandacht. Observeren, noteren, conclusies trekken, proeven, opnieuw beginnen als de eerste stappen niet lukken... En juiste aandacht draagt altijd de kiem van vreugde in zich, de kiem van de eerste ontdekking.


Deze zomer gaan we samen op ontdekkingstocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...