donderdag 17 juni 2010

Eerste steen in Lier

De Lierse industriezone breidt uit met dienstencentrum.
Het Duwijckpark ligt langs de Antwerpsesteenweg en is een gemengd regionaal bedrijvencentrum. Dit impliceert dat enkel economische activiteiten met regionale reikwijdte worden toegelaten. De hoofdbestemming van de bedrijvigheid is gericht op productie, verwerking en recyclage van goederen, bouwnijverheid, op- en overslag en distributie. Daarnaast wordt ook gestreefd naar het aantrekken van kennisintensieve bedrijven.
De tweede fase van het bedrijventerrein is nog volop in ontwikkeling. POM Antwerpen bouwt er in samenwerking met de stad Lier een dienstencentrum. Dat komt aan de Plaslaar vlak naast het sociaal-economisch bedrijf Mivas. De eerste steen van het dienstencentrum werd woensdag gelegd. "Het zal een kinderdagverblijf voor 27 kinderen, een strijkafhaalpunt en een vergaderzaal bevatten. Het is in eerste instantie bedoeld voor de werknemers van de bedrijven gevestigd in Duwijckpark.
Kinderdagverblijf Stekelbees
Het totale budget voor de infrastructuurwerkzaamheden bedraagt ruim één miljoen euro. De stad Lier krijgt het gebouw in erfpacht en staat in voor de organisatie van het kinderdagverblijf. Hiervoor werd een overeenkomst afgesloten met vzw Stekelbees. Het kinderdagverblijf is inmiddels ook erkend door Kind & Gezin.De dagprijs die ouders zullen betalen, zal daardoor afhankelijk van hun inkomen zijn. Dit laatste is zeker een meerwaarde voor jonge gezinnen. Maar het is ook een voordeel voor de bedrijven die gevestigd zijn in Duwijckpark. Zij kunnen dit uitspelen bij het rekruteren van werknemers én bij het behouden van werknemers bij de geboorte van een kindje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...