dinsdag 6 december 2011

de voedingsquiz

Gisteren was er op de Focusdag van Kind en Preventie veel interesse voor het project van Landelijke Kinderopvang over 'gezonde voeding' in de kinderopvang. We willen onthaalouders, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang informeren, motiveren en sensibiliseren rond gezonde en duurzame voeding.
Opvangen van kinderen vraagt een grote verantwoordelijkheid en dit houdt ook in om te zorgen voor gezonde en evenwichtige voeding.
Op de blog vermelden we voortaan enkele vragen uit de voedingsquiz die verantwoordelijken kinderopvang kunnen gebruiken bij de basisvorming voor onthaalouders. Voor iedereen die zorg wil dragen voor een gezonder en duurzaam voedingsbesef een leuke test en opfrissing.
Je mag altijd het juiste antwoord neerschrijven.
's Avonds vind je het antwoord bij de reactie.


wat is de veiligste manier om diepvriesvoedsel te ontdooien?
1 kamertemperatuur
2 koelkast of microgolf2 opmerkingen:

  1. antwoord 2 is correct, snel ontdooien doe je in de microgolf, langzaam kan ik de koelkast. Ontdooi nooit bij kamertemperatuur en verwerk de ontdooide producten zo snel mogelijk.
    Vries ze ook nooit opnieuw in. Heb je ze tot een gerecht verwerkt waarbij ze verhit werden dan zijn de bacteriën vernietigd en kan het het geheel in de diepvriezer steken maar zelfs bij het invriezen blijft de houdbaarheid beperkt.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...