vrijdag 3 februari 2012

Driekoningentaart voor kinderopvang

De provincie Vlaams-Brabant investeert in kinderopvang. Zowel gewone kinderdagverblijven als kinderopvangvoorzieningen voor kinderen met specifieke zorgen komen in aanmerking.
In deze provincie is er een grote vraag naar kinderopvang. Daarom geven ze 427.500 euro subsidies om zowel het aanbod als de kwaliteit verder uit te bouwen. Hiermee willen ze zowel de gewone kinderdagverblijven ondersteunen als de opvang van kinderen met bijzondere noden stimuleren. Er wordt  292.500 euro ge├»nvesteerd in kinderdagverblijven die erkend zijn door Kind en Gezin en die willen uitbreiden met een nieuwe vestiging of extra plaatsen. 40.000 euro gaat naar initiatieven die inclusieve opvang aanbieden voor kinderen met een specifieke zorgbehoefte. Tenslotte besteden ze 95.000 euro aan opvang voor kinderen die intensievere zorgen nodig hebben en niet erkend worden door Kind en Gezin.
Monique Swinnen overhandigde een cheque van 4.000 euro aan Rudi Bollaerts, directeur van IBO Het Wespenestje en aan Eddy Willems van het Balanske.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...