woensdag 1 februari 2012

in de babbelbox: onthaalouders op de onthaalouderacademie

In de onthaalouderacademie kan je kiezen tussen 4 opleidingsmodules: ‘Jonge kinderen begeleiden’, 'Verzorging en EHBO', ‘Spelen met het jonge kind’ en 'Samenwerken met ouders'.
In de module ‘Jonge kinderen begeleiden’ sta je stil bij de ontwikkeling van jonge kinderen en hoe je hun ontwikkeling kunt stimuleren. De basisprincipes van een goede interactie met jonge kinderen diep je uit. Daarnaast werk je aan interacties tussen kinderen en jouw rol hier in.
In de module 'Verzorging en EHBO' kom je meer te weten over de verzorging van (zieke) kinderen, EHBO en het voorkomen van gevaarsituaties. Ben je een ervaren onthaalouder? Dan is deze module ideaal om je kennis op te frissen.
In de module ‘Spelen met het jonge kind’ sta je stil bij jouw spelaanbod, spelomgeving en eigen begeleidingsstijl. Je gaat aan de slag met creatieve materialen zoals verf en klei, boekjes en zintuiglijke materialen (snoezelen).
In de module 'Samenwerken met ouders' onderzoek je hoe je bouwt aan een goede samenwerking met ouders. Thema's als kennismaken met nieuwe ouders, breng- en haalmomenten verzorgen, informatie delen en zorgen bespreken met ouders komen aan bod.
Via een mix van theorie, doen en ideeën uitwisselen met collega-onthaalouders verdiep je als onthaalouder jouw kennis en kunnen. Klassikale lessen worden gecombineerd met thuisleren en opdrachten maken.
Meer info vind je hier.

Op 26 januari stond de babbelbox in het CVO te Diest waar een groep fiere onthaalouders van oa Landelijke Kinderopvang Diest en Kersbeek hun getuigschrift mochten in ontvangst nemen.
Met een hapje en een drankje werd getoast op een fijne samenwerking onder collega's en op de afsluiting van dit leerrijke traject.
Proficiat dames voor jullie inzet!
Klik op de pijl links om de 4 filmpjes te bekijken.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...