maandag 27 februari 2012

onthaalouders online!


Bij Landelijke Kinderopvang vinden we het belangrijk dat we met onthaalouders kunnen communiceren via mail. Binnenkort krijg je informatie over ons nieuw computerproject in Aarschot.
Onthaalouder Gerda uit Aalter wil graag haar bevindingen delen rond de cursus kennismaking pc die ze volgde samen met de onthaalouders van de diensten van Landelijke Kinderopvang Berlare-Lede-Wichelen, Hamme-Waasmunster en Aalter.
Het was een leuke ervaring ook eens met andere onthaalouders contact te hebben, voor mij was de afstand een minpuntje; maar dit werd gecompenseerd doordat we van thuis uit ook oefeningen en zelf theorie konden bij oefenen.
Wat we vooral geleerd hebben is : basisprincipes van een computer: hoe starten, opslaan, kopiĆ«ren, …e-mails leren schrijven naar een groep, e-mails doorsturen met een bijlage, opzoeken op het internet, en de beginselen van word.
Ook het leren werken met afbeeldingen en illustraties in een word-document hebben we nu al flink onder de knie.
Vb : nieuwjaarsbriefje typen, lay-out verzorgen met een tekeningetje, iets uitprinten om in te kleuren, enz.
Voor mij was het zeker een ervaring rijker en kan dit naar de dienst toe ook een meerwaarde zijn om via de computer iets te regelen.
Hoewel ik toch graag heb dat er sociaal contact blijft met de verantwoordelijke van de dienst en met collega-onthaalouders en met de ouders van de kinderen die in de opvang verblijven.
Groetjes, Gerda Danneels (onthaalouder Aalter)

NB ik heb nu een eigen mailadres! 2 opmerkingen:

  1. Wij zijn onthaalouders uit Aarschot dus we zijn erg benieuwd wat dit project wel zal zijn???? We hebben eigenlijk wel een beetje een eenzaam beroep en ik heb nu reeds contact met enkele onthaalouders via pc mail/facebook. Het is ontzettend leuk elkaars ervaringen/problemen te mogen delen en uit te wisselen. En je hoeft niet steeds te wachten tot de volgende bijeenkomst/vormingsavond.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat horen we graag!!! Onthaalouders en kinderbegeleidsters uit regio Aarschot, Begijnendijk, Rotselaar, Holsbeek, Tielt-Winge, Scherpenheuvel, Diest...noteer alvast maandag 23 en donderdag 26 april in je agenda!
    We starten een proefproject in Aarschot, we richten een heus internetcafe in...we maken je een mailadres aan indien je er nog geen hebt, je leren je surfen en mailen!
    We zijn nog op zoek naar 'digimindy's' die collega's kunnen helpen.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...