zondag 11 maart 2012

Waarom? Daarom! Gezond koken voor kids.

Eten is niet alleen belangrijk om goed te groeien, koken en eten zijn ook momenten om rustig en gezellig samen te zijn en bij te tanken. Daarom vinden we het zo belangrijk dat de maaltijd en het hele eetgebeuren zo fijn mogelijk verlopen. Maar hoe ga je om met een kieskeurige eter? Hoe leer je je kind zelfstandig te eten? En hoe hou je de maaltijd leuk?

Omdat leren eten over zoveel meer gaat dan over leren voeding verwerken, is een fijn tafelmoment met jonge kinderen echter niet altijd zo vanzelfsprekend. Ouders en verzorgers stellen zich vragen als: Hoe ga je om met een kieskeurige eter? Hoe leer je je kind zelfstandig te eten? Hoe zorg je dat je kind voldoende groenten en fruit eet? Moet je kind zijn bord leegeten? Welke eetvaardigheden verwerft een kind op welke leeftijd? Wat met tafelmanieren? En vooral: hoe hou je de maaltijd leuk?
Terwijl we deze thema's overlopen, geven we praktische tips over hoe men als ouder, onthaalouder of verzorger een kind kan helpen bij het leren eten! Tezelfdertijd geven we je ook praktische tips van hoe er een variatie van gerechten kan klaar gemaakt worden.
Wie: Julie Verfaillie, Sofie De Bie
Waar: Zaal Pastoorsbos, St. Rochusstraat 11, 3040 Huldenberg
Wanneer: ma 12/03/12 van 20:00 tot 22:00
Organisator Provincie Vlaams-Brabant, dienst welzijn en dienst cultuur
Prijs:Gratis - Reserveren tel : 02-686 61 64
mail : bert.remmerie@huldenberg.be
klik naar info Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...