donderdag 5 april 2012

avontuurlijk speelgroen gezocht

KVLV roept ouders, grootouders én beleidsmakers op voor meer speelgroen zodat kinderen weer buiten spelen. In eerste instantie richt KVLV zich tot de ouders en grootouders: maak van uw tuinen geen stenen terrassen, zorg voor avontuurlijk speelgroen. Kinderen moeten kunnen spelen, bewegen en zich vuilmaken! Maar ook de gemeenten moeten zorgen voor meer collectief speelgroen. Stukjes natuur waar kinderen hun fantasie kunnen botvieren, waar hun zintuigen geprikkeld worden, waar het beleven centraal staat.
Daarom wil KVLV op 21 en 22 april aandacht vragen voor ‘Avontuurlijk speelgroen’, zowel in privétuinen als in de gemeente.
Tijdens dat weekend worden, verspreid over Vlaanderen, een veertigtal ‘prikacties’ gehouden die ouders en gemeenten moeten sensibiliseren.
In de opvang zien we ook dat kinderen nood aan ruimte om te spelen, en liefst zo avontuurlijk en natuurrijk mogelijk. In Vlaanderen komen er steeds meer natuurrijke plekken bij waar kinderen zich kunnen uitleven, op de KVLV-website kan je inspiratie opdoen om je eigen tuin wat avontuurlijker in te richten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...