maandag 2 april 2012

interessant om lezen

Kinderen, ouders en kinderopvang NIEUW!
Samen opvoeden in de driehoek
ISBN: 978 90 8850 036 7 | 160 pagina's | € 19,50
Vanuit de driehoek kind-ouder-leidster gaat Martine Delfos in op situaties in de opvang die te maken hebben met de ontwikkeling en opvoeding van het jonge kind. In een aantal hoofdstukken groeit de baby op van peuter naar kleuter tot beginnende puber aan het einde van de basisschool. Wat komen leidsters allemaal tegen en hoe kunnen ze ouders ondersteunen? 
‘Dit boek van Martine Delfos over de driehoek kind-ouder-kinderopvang is een plezierige uitdaging om te lezen. Plezierig omdat het goed geschreven is en daardoor blijft boeien, uitdagend omdat de pedagogisch medewerkers in de kinderopvang er veel uit kunnen leren. Het biedt professionals in de kinderopvang talrijke aanknopingspunten om de omgang met de aan hen toevertrouwde kinderen in de alledaagse praktijk op een hoger plan te brengen.’
Louis Tavecchio Luister je wel naar mij? Meer dan 50.000 ex.verkocht! 
Gespreksvoering met kinderen tussen vier en twaalf jaar 
ISBN: 978 90 6665 940 7 | 208 pagina's | € 23,90
In Luister je wel naar mij? wordt beschreven hoe een gesprek met vierjarigen, achtjarigen of twaalfjarigen gevoerd kan worden. Moet je praten en spelen tegelijk? Welke vraagtechnieken zijn op welke leeftijd geschikt? Hoe schat ik de mentale leeftijd van een kind in? Hoe zorg je dat het kind een optimale getuige is?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...