maandag 16 april 2012

spannend...de eerste schooldag


Spannende dag vandaag...voor heel wat kleuters is het de eerste schooldag!
Ook voor ouders een hele stap. Voor onthaalouders betekent het meestal terug afscheid nemen van kindjes die enkele jaren bij jou dagelijks over de vloer kwamen.
Tips voor de eerste dagen 
Geef reservekledij mee. Ongelukjes kunnen altijd gebeuren. Schrijf de naam van je zoontje of dochtertje op de etiketten.
Wanneer je vindt dat je kind nog moet slapen, kan je daar gerust met de kleuterleerkracht over praten. Vaak hebben scholen in rustige zaaltjes bedjes beschikbaar waar de allerkleinsten kunnen rusten tijdens de middagpauze.
Geef je kind zijn lievelingsknuffel mee als dat mag van de school. Zo kan je kind troost zoeken indien nodig.
Steek een lekker tussendoortje in de boekentas. Sommige scholen hebben hier wel enkele regels rond (zo weinig mogelijk verpakking, fruit in een doosje,…).
Stel je kind gerust als het onder de indruk is. Net zoals met een nieuw speeltje dat hij moet leren kennen om er plezier aan te beleven.
Maak kennis met de leerkracht, de nieuwe spelletjes en de andere kinderen maar blijf niet te lang. Het is dan aan de leerkracht om over te nemen. Sommige kinderen blijven echter wel nog een paar dagen huilen wanneer ze ‘s morgens gebracht worden. Dat is even normaal. Kinderen moeten wat wennen aan de nieuwe dingen rondom hen, geef hen dan ook de tijd. Vertrouw dan ook op de kennis van de leerkracht.

Aapje Super Sim maakt ouders en kleuters warm voor de kleuterklas. 
'Super Sim gaat naar de kleuterklas' is een totaalpakket met verjaardagskaartje, rugzakje, een zindelijkheidkalender, voorleesboek enz .1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...