dinsdag 9 november 2010

26 extra opvangplaatsen bij onthaalouders in Balen en Dessel

Kind en Gezin heeft het resultaat bekendgemaakt van de uitbreidingsronde in de kinderopvang. In Balen en Dessel komen er 26 plaatsen bij.
Landelijke Kinderopvang Mol krijgt geen bijkomende opvangplaatsen, maar dient volgend jaar een nieuw dossier in.
In de provincie Antwerpen werden 26 extra opvangplaatsen toegekend aan onthaalouders die zijn aangesloten bij de Landelijke Kinderopvang. Twee diensten voor onthaalouders van Landelijke Kinderopvang kregen een uitbreiding, namelijk Balen met zestien extra opvangplaatsen en Dessel met tien extra plaatsen.
De aanvraag voor een uitbreiding in Mol werd niet toegekend, omdat al twee buurgemeenten extra opvangplaatsen kregen. Voor Mol zal Landelijke Kinderopvang bij de volgende uitbreidingsronde het dossier opnieuw indienen.
Deze uitbreiding is welkom, maar nog altijd niet voldoende'. Nog altijd is ongeveer tien procent van de ouders in Vlaanderen op zoek naar opvang voor de kinderen.
De eerstkomende maanden zal Landelijke Kinderopvang werk maken van de uitbreiding. Dit betekent dat er extra onthaalouders moeten worden gezocht. 
Ze zullen tot zes kindjes in hun huis kunnen opvangen. Ze krijgen de nodige ondersteuning en begeleiding. Er is voor onthaalouders ook een aantrekkelijk pakket van voordelen, zoals een belastingvrije kostenvergoeding, een installatiepremie, een vergoeding voor flexibele opvang en een sociaal statuut met uitkeringen bij ziekte, ongeval, zwangerschap en een opvanguitkering wanneer de kinderen niet aanwezig zijn op de afgesproken dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...