donderdag 26 mei 2011

'nieuw samengestelde gezinnen' in Boortmeerbeek.

Op 12 mei werd door Landelijke Kinderopvang Boortmeerbeek de vormingsavond "Nieuw samengestelde gezinnen" georganiseerd.
Niet alleen onthaalouders, maar ook ouders waren uitgenodigd. Heel wat mensen kwamen opdagen.
Op vraag van de spreker zaten we in een grote kring, kwestie van de interactie te bevorderen. En die was er! Vooral 2 nieuw samengestelde gezinnen spraken vertrouwelijk vanuit hun ervaringen over hun problemen.
De enthousiaste spreker Anne De Keyser wist de grote groep te boeien.
Zij is zelfstandig psycholoog - psychotherapeut, gespecialiseerd in het werken met ouders en kinderen in echtscheidingssituaties. Zij is verbonden aan de Scheidingsschool, die informatiesessies organiseert.
Haar boodschap was vooral dat nieuw samengestelde gezinnen het niet gemakkelijk hebben. Het is alle dagen keihard werken, waarbij communicatie het sleutelwoord is. Een NSG is fundamenteel verschillend van een kerngezin, met eigen kansen en valkuilen.
Deze vorming deed ons stilstaan bij de complexiteit en moeilijkheden van nieuw samengestelde gezinnen. Onthaalouders kregen van de spreker allerlei nuttige tips mee om met nieuw samengestelde gezinnen om te gaan. Het was een geslaagde avond!

Ook in Bertem werd op 10 mei voor een kleinere groep een vormingsavond georganiseerd. Hier werd uitgebreid stilgestaan rond (echt)scheiding, met veel onderlinge uitwisseling.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...