woensdag 11 mei 2011

Annemie Struyf op bezoek bij Landelijke Kinderopvang

Dat gedreven journaliste Annemie Struyf een hart heeft voor kwetsbare kinderen en moeders uit de hele wereld, bleek nog maar eens op de provinciale vormingsavond van Landelijke Kinderopvang in het CC Hasselt.
350 kinderbegeleidsters, onthaalouders en verantwoordelijken luisterden uiterst geboeid naar haar verhaal ‘Hope’. Met een ontwapenende nieuwsgierigheid toont Annemie Struyf in welke harde realiteit ouders en kinderen soms moeten leven. Maar ook hoe gedreven mensen als Achieng door hun engagement ‘leven geven’. Een heel inspirerend verhaal voor al wie in de kinderopvang werkt.

Landelijke Kinderopvang bouwt al meer dan 30 jaar aan opvang voor meer dan 50 000 kinderen in heel Vlaanderen en dit bij onthaalouders, via buitenschoolse- en vakantieopvang, kinderdagverblijven en lokale diensten voor buurtgerichte opvang.

In Limburg vangt de organisatie jaarlijks bijna 8000 kinderen op. Er zijn 662 onthaalouders die samen op jaarbasis 7695 kindjes opvangen. Deze onthaalouders worden begeleid vanuit 9 diensten verspreid over de provincie. 8 kinderbegeleid(st)ers vangen 185 kinderen op in de buitenschoolse opvang en de lokale dienst voor buurtgerichte opvang. De begeleiding en voortdurende vorming van de onthaalouders en kinderbegeleid(st)ers waarborgen de kwaliteit van de opvang.

In 2010 is er heel wat veranderd bij Landelijke Kinderopvang. Naast de plaatselijke werking in verschillende gemeenten van Limburg, is er nu ook een overkoepelende regionale werking. Deze manier van werken heeft ook een positieve invloed op het vlak van organisatie van vormingen voor onthaalouders. Elke onthaalouder aangesloten bij een dienst van Landelijke Kinderopvang in Limburg kan voortaan een keuze maken uit een veel ruimer aanbod dan in het verleden.  Dit aanbod werd samengesteld in overleg met de plaatselijke verantwoordelijken.

Concreet worden in 2011 meer dan 75 vormingen georganiseerd op verschillende plaatsen in Limburg. Een aantal van deze vormingsavonden staan open voor de ouders van de opvangkindjes.
Wie geïnteresseerd is in dit vormingsaanbod, onthaalouder wil worden bij Landelijke Kinderopvang of wie opvang zoekt, kan contact opnemen met de helpdesk op 070/246 041 of limburg@LandelijkeKinderopvang.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...