dinsdag 9 oktober 2012

11 extra plaatsen in het Kinderdagverblijf Stekelbees Mechelen

De Vlaamse Regering besliste om dit jaar 7 miljoen euro extra toe te kennen voor uitbreiding van de zelfstandige opvang en  de opvangplaatsen bij erkende kinderdagverblijven en diensten voor onthaalouders
Binnen dit kader nam Kind en Gezin de beslissing om o.a. het Kinderdagverblijf Stekelbees te Mechelen, dat al jaren kampt met een tekort aan opvangplaatsen, een uitbreiding met 11 plaatsen toe te kennen.    
Landelijke Kinderopvang kreeg op 26/05/06 van Kind en Gezin een principieel akkoord voor de oprichting van dit erkend en gesubsidieerd Kinderdagverblijf (KDV) in Mechelen met 23 kindplaatsen voor 0 tot 3 jarigen. Op 1 oktober 2007 opende het Kinderdagverblijf haar deuren. Reeds tijdens de voorbereidingen van de opstart en voor de echte bekendmaking van de opstart bleek de vraag naar kinderopvang in Mechelen zeer groot. Al gauw waren alle 23 plaatsen ingevuld.
In Mechelen  organiseert Landelijke Kinderopvang naast opvang in dit kinderdagverblijf ook buitenschoolse kinderopvang Buitenschoolse voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar en dit i.s.m. de stad Mechelen. Dit IBO heeft een erkenning door Kind en Gezin in de Maurits Sabbestraat en in deelgemeente Leest.
Landelijke Kinderopvang heeft in Mechelen bovendien een erkenning van Kind en Gezin voor een Lokale Dienst voor Buurtgerichte Kinderopvang voor schoolgaande kinderen. Deze dienst ging in juli 2008 van start en biedt plaats aan 10 kinderen.
Contactgegevens :
Landelijke Kinderopvang Mechelen
Regiomanager : Kirsten Lasure, klasure@landelijkekinderopvang.be
Kinderdagverblijf Stekelbees:lkdvmechelen@landelijkekinderopvang.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...