woensdag 16 maart 2011

sterren en koekjes

Sterren en koekjes horen bij het feestjaar van KVLV. We geven je een lekker recept voor sterrenkoekjes om van te snoepen.

Ingrediënten
Voor ongeveer 36 koekjes van 10 cm:
400 g zelfrijzende bloem
230 g boter op kamertemperatuur
200 g suiker
2 grote eieren
2 theelepels vanille-extract


  thumb6
 

Bereiding
Klop de boter met de suiker romig. Voeg de eieren en vanille-extract toe en meng goed.
Voeg de bloem toe. Verdeel het deeg in de helft en verpak in plasticfolie.
Laat minstens één uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit tot 0,5 cm dik. Steek er vormpjes uit met uitsteekvormpjes in de vorm van een ster. Het is leuk om verschillende groottes te gebruiken.
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met suiker.
Leg de bakplaat 15 minuten in de koelkast om de koekjes te laten opstijven.
Bak de koekjes 8-10 minuten tot de randen lichtbruin kleuren.
Haal uit de oven, laat even afkoelen op de bakplaat en laat afkoelen op een rooster. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...