maandag 14 november 2011

een verkoudheid voorkomen doe je zo!

Een lopende neus, pijnlijke keel, niesbuien, een droge, irritante kriebelhoest...brrrrr. Middeltjes genoeg om tegen al deze symptomen te vechten, maar hoe voorkom je ze nu eigenlijk? 
Preventie is namelijk de sleutel tot een gezonde weerstand. Hier volgen enkele tips en weetjes om dat grieperige, verkouden gevoel deze winter te verbannen.
Kies voor antioxidanten
Deze stoffen zorgen voor gezonde cellen en een krachtig immuunsysteem. Waar kan je deze antioxidanten nu vinden? Bepaalde groenten en fruit zijn oases voor deze zuiverende stoffen. 
De koplopers zijn spinazie, broccoli, spruitjes, wortels, granaatappels, blauwe bessen, acai bessen en veen- en bosbessen. Haal deze dus zeker en vast in huis.
Suiker
Een teveel aan suikers kan een domper op onze weerstand zijn. Bacteriële en virale organismes vliegen namelijk aan hogere snelheid door ons lichaam als ze suiker kunnen tanken. 
Blijf daarom bij natuurlijke suikers die je uit fruit en groenten kan verzamelen in plaats van te kiezen voor andere suikersoorten, glucose of maïssiroop.
Vitamine D
Veel te weinig zonnestralen tijdens de winter, dus wat met onze nood aan vitamine D? Supplementen zullen altijd bedenkelijk blijven, maar een gezonde hoeveelheid vitamine D in ons lichaam is, zeker in het griepseizoen bij uitstek, zeer belangrijk. 
Stress 
Dat stress ongezond is, hoeven we je uiteraard niet te vertellen. Maar nog eens extra benadrukken dat het een nagel aan de doodskist van jouw afweersysteem is, kan nooit kwaad. 
Heb jij geen stress? Dan behoor je tot de gelukkige minderheid! Het gaat er dus niet zozeer om dat je met stress te maken krijgt, maar de omgang ermee is bepalend voor onze gezondheid! Daarom is het belangrijk een uitlaatklep te kiezen die jou op het lijf geschreven is. Of het nu yoga, meditatie of een stevige wandeling is... De stress die niet verwerkt wordt, verandert nu eenmaal in toxines die je weerstand kunnen schaden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...