zondag 6 november 2011

Jozefien en de Zuiddag

Landelijke Kinderopvang nam op 20 oktober deel aan de Zuiddag10.000 Vlaamse jongeren gingen voor één dag aan de slag in een bedrijf of organisatie. Zij kregen hiervoor een vergoeding van 40 euro. Dit bedrag schenken ze aan de kansarme jongeren van Mviwamo, een boerenorganisatie in Tanzania. Mviwamo is een partner van Trias, de ontwikkelingsorganisatie van o.a. KVLV. Ook Landelijke Kinderopvang wil als solidaire werkgever het jonge ondernemerschap in het Zuiden aanmoedigen. We steunden dit initiatief door 10 jobs in de buitenschoolse opvang ter beschikking te stellen. Binnen Groep KVLV werden 60 jobs aangeboden aan Zuid-stagiairs.

Jozefien Stevens, laatste jaars humane wetenschappen in het Pius X instituut te Antwerpen nam ook deel aan de Zuiddag:                                                  Onze school deed dit jaar mee aan de zuiddag, dit is een project waarbij de jongeren van het westen gaan werken voor de jongeren in het zuiden. Dit jaar draait het project rond Tanzania. Ze hebben daar te maken met een enorme droogte, als gevolg van de klimaatsveranderingen. Hierdoor hebben ze gebrek aan water waardoor niet enkel zijzelf maar ook hun vee hieronder moet leiden. Hun koeien (waar ze compleet afhankelijk van zijn ) sterven en hun kuddes worden steeds kleiner. Daarom wilt onze school jongeren aanzetten om op de zuiddag te gaan werken en zo geld in te zamelen voor de problemen in Tanzania.

Ik solliciteerde bij landelijke kinderopvang in Borsbeek. Ik ga graag met kinderen om en wou wel is te weten komen hoe deze organisatie in elkaar zit. In de voormiddag mocht ik een gesprek bijwonen tussen de verantwoordelijke kinderopvang en een nieuwe werkneemster. Op deze manier kreeg ik meteen te weten hoe het allemaal in zijn werk gaat en kreeg ik meteen zin om in de namiddag de kinderen te mogen ontvangen. Maar vooraleer het half 5 was, en de kinderen toestormden was het nog eerst personeelsvergadering. Het was heel leuk om hun verschillende ideeën te horen over de activiteiten die ze gepland hadden.  (knutselwerkjes, sprookjes om te rappen, opdrachten om uit te beelden,…). En ik had veel geluk omdat het eerstvolgende thema dat ze gaan behandelen ‘theater’ is , en we daarom verkleedkleren zijn gaan kopen om tijdens die themaweek te dragen.  Iedereen heeft zich daarmee goed geamuseerd en de tijd vloog voorbij.
Na nog een halfuurtje voorbereiding arriveerden de kinderen en had ik nog een leuke speelse namiddag in de kinderopvang. Ik vond het heel leuk om te zien dat de kinderen er graag kwamen en zich enorm amuseerden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...