woensdag 9 november 2011

gezond eten om goed te groeien

Tips en tricks voor kids van 6 tot 12 jaar
Een gezonde voeding is belangrijk voor een gezond leven op elke leeftijd, lezen we op de site van Nice. Elke levensfase wordt gekenmerkt door typische voedingsgewoonten en nutritionele aandachtspunten. NICE speelt hierop in en lanceert een reeks folders gericht op vijf verschillende levensfasen: 
kids van 6 tot 12, adolescenten, vrouwen, mannen en 60-plussers. De folders bevatten praktische informatie, tips en tricks over gezond eten en bewegen. Je kan de folders online bestellen en downloaden.

Kwarkpannenkoeken (voor 4 personen)
100 g zelfrijzende bloem - 300 g magere plattekaas (kwark) - 1 ei - 50 g suiker - 1 zakje vanillesuiker - fruit naar keuze (frambozen, bramen, rode bessen, aardbeien, ...) - vetstof om te bakken
Doe de bloem samen met de suiker en de vanillesuiker in een kom. Maak een kuiltje in het midden. Klop het ei los en giet het in het kuiltje. Doe ook de plattekaas in het kuiltje. Meng alles voorzichtig door elkaar en blijf roeren tot je een glad beslag hebt. Was het fruit en snij eventueel in stukjes. Verhit een beetje vetstof in een pan. Bak kleine pannenkoekjes. Leg ze op een bord en leg er een bergje fruit op. Zoetebekjes kunnen er een beetje bloemsuiker over strooien, maar dat is niet nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...