zondag 6 november 2011

leuke apps voor peuters en kleuters

Een nieuwe generatie wordt geboren: de App-generatie-peuters en kleuters die liever vingersurfen dan met een muis te klikken van site naar site. Kinderen van de App-generatie lezen graag een gewoon kinderboek met mama, papa of in de kinderopvang, spelen met poppen,..maar ze bladeren net zo graag door interactieve prentenboek.
Uit een onderzoek van Mijn kind online bleek dat maar liefst 78% van de peuters en kleuters reeds online gaat. 5% van de kinderen was nog geen 1 jaar toen ze reeds online gingen, met name de apparaten met een touchscreen zoals Ipad vallen in de smaak bij de kleintjes, het is wonderlijk hoe snel en intuïtief ze de weg weten te vinden.
Een mama van 3 kinderen onder de 4 jaar ging in dit artikel op zoek naar leuke (gratis en betaalde) apps voor peuters en kleuters.
Ze vond een aanbod waarbij kinderen filmpjes kunnen kijken, kleuren, liedjes zingen, spelletjes spelen, dierengeluiden kunnen raden.
Het interactief prentenboek The Fantastic Flying Books of Mr Morris Lessmore is in het Engels, maar ze vindt het fantastisch. Het verhaal gaat over Morris wiens boekencollectie letterlijk tot leven komt. Overal in deze app zitten kleine geheimpjes verborgen, zoals een liedje wanneer je op de piano klikt. Je kunt boeken en huizen door de lucht laten vliegen, het verhaal letterlijk kleur geven, zelf een tekening in een boek maken en de karakters uit de klassieke leesboeken tot leven laten komen.
Zie ook hier
Wat vind je zelf over deze nieuwe ontwikkelingen? Heb je tips of heb je zelf leuke apps voor kinderen ontdekt?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...