woensdag 15 december 2010

de seizoensgroenten van december

Iedere maand kent zijn eigen seizoensgroenten. Dit zijn de groenten die traditioneel groeien in ons land in die maand. Door de kassenbouw en de globalisatie zijn bijna alle groenten altijd te verkrijgen in de supermarkt. Als het in Europa niet groeit wordt het ge├»mporteerd uit het buitenland. Toch blijft de groente van het seizoen een lekkere, gezonde en goedkopere keuze!
Seizoensgroenten zijn niet altijd hetzelfde
De ene keer hebben we een koude, en de andere keer een warme zomer. Het is dus niet altijd precies te zeggen welke groenten op welk moment het best groeien. Door slecht weer kan een oogst verloren gaan of door gunstig weer kan een andere groente (geen seizoensgroente) het plotseling goed doen.
In dit overzicht vind je de traditionele seizoensgroenten van december. Je kunt dit overzicht gebruiken om heerlijke gezonde, seizoensgebonden maaltijden te bereiden met verse seizoensgroenten.
De seizoensgroenten van December zijn biet, boerenkool, champignons, groene kool, koolraap, knolselder, pompoen, prei, rode kool, savooikool, schorseneren, spruiten, uien, veldsla, wortel, witloof en witte kool.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...