maandag 13 december 2010

Geen zuigflessen met bisfenol A


Zijn plastic flessen even goed als glazen flessen?

  • Plastic flessen moeten, net als glazen flessen, glad vanbinnen en steriliseerbaar zijn. Een glazen fles blijft langer mooi na het steriliseren, terwijl een plastic fles dof wordt. Wanneer plastic beschadigd is door barsten of krassen, vormen deze een ideale plaats voor de groei van bacteriën. Daarom is het raadzaam een nieuwe fles te kopen wanneer de fles beschadigd is. Zuigflessen met een wijde hals verdienen de voorkeur, omdat die makkelijk te reinigen zijn.
  • Sommige flessen bestaan uit de kunststof polycarbonaat. Hiervoor wordt de chemische stof bisfenol A (BPA) gebruikt. Soms komt iets van het BPA vrij in de voeding in de fles. Het merendeel van de Veiligheidsautoriteiten geven aan dat het huidige gebruik van BPA niet schadelijk is voor de gezondheid, ook niet van baby's en kinderen. Maar toch blijft er onzekerheid over de toxiteit van deze chemische stof. De Hoge Gezondheidsraad raadt dan ook uit voorzorg aan om jonge kinderen zo weinig mogelijk bloot te stellen aan BPA. Dit is in het bijzonder van toepassing op zuigflessen. Uit voorzorg raden we het gebruik van zuigflessen die BPA bevatten af. Gebruik glazen flessen, siliconenflessen of flessen uit een andere kunststof zoals polypropyleen.

1 opmerking:

  1. Wij gebruiken al een aantal jaren de flessen van Bornfree (voorheen BFree). Dit waren de eerste flessen zonder Bisphenol A. Deze zijn van PES plastic gemaakt en gaan veel langer mee dan de flessen van polypropyleen. Sinds kort gebruiken we ook de glazen flessen van dit merk. bevalt prima; zijn stevig, de melk blijft lang warm en blijven mooi.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...