maandag 20 december 2010

witloofbox stimuleert kinderen om groenten te eten

De provincie Vlaams-Brabant ontwikkelde een witloofbox voor basisscholen. De bedoeling van deze witloofbox is kinderen op een speelse manier in contact brengen met deze groente, die ze zelf ook leren telen. Witloof is immers een streekeigen, gezonde groente.
Toegegeven, kinderen en witloof, het is niet altijd een evidente combinatie. Kinderen hebben nog meer smaakpapillen en halen daarom vaak hun neus op voor groenten met een wat bittere smaak. Jammer, want we weten allemaal dat voldoende groenten eten mee aan de basis ligt van een gezonde voeding.
Maar witloof kan je wel leren eten. Met de witloofbox bieden we basisscholen en buitenschoolse kinderopvang gratis een handig teeltpakket aan. 


In Wimmekes witloofteeltkit zitten een plantenbak om de witloofwortels in te plaatsen, een hoge onderschaal als waterreservoir, een zakje met een 15-tal witloofwortels en een hoge kartonnen verduisterdoos. Wimmekes lesmateriaal over witloof omvat het stripverhaaltje ‘Witloof van zaad tot krop’, prenten van Wimmeke W., de wandposter ‘Witloof dit is Belgisch’, de infobrochure ‘Lekker witloof in Vlaams-Brabant’, tips en links naar lespakketten en een dossiertje Wimmeke W. kookt met recepten en lestips.
Meer info over de witloofbox


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...