donderdag 28 juli 2011

Klik je kinderen vast

Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid, BIVV, start een nieuwe campagne om het dragen van de gordel, ook op de achterbank, onder de aandacht te brengen. Naar schatting zou de helft van de passagiers achterin geen gordel dragen. Een op de vijf kinderen zou achterin niet altijd correct vastgeklikt worden.
De verplichting om de gordel op de achterbank te dragen, is dit jaar precies 20 jaar van kracht. Uit onderzoek blijkt echter dat amper de helft van de passagiers op de achterbank een gordel draagt.
Uit onderzoek blijkt ook dat een op de vijf kinderen die achterin zitten, niet of niet goed vastgeklikt wordt. Meestal installeren ouders een autozitje voor hun baby en later ook voor hun kleuter. Maar wanneer de kinderen iets groter zijn, laten sommige ouders het na om de kinderen vast te klikken, of zijn ze niet correct vastgeklikt. Wanneer een kind correct is vastgeklikt, is het risico op overlijden of een ernstig letsel bij een ongeluk drie keer lager dan zonder gordel. Het risico op overlijden bij een ongeluk bestaat al van zodra het voertuig 20 km/u rijdt.
Langs de snelweg zullen in de maand augustus twee affiches te zien zijn: een meisje dat door de voorruit vliegt met de slogan "Kijk papa, zonder gordel!", en een jongetje dat door de voorruit vliegt met de slogan "Kijk mama, zonder gordel".Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...