donderdag 21 juli 2011

Koken met kinderen, leerrijk en leuk

Nog op zoek naar een kindvriendelijke activiteit voor een regendag thuis?
Ga eens samen met de kinderen aan de slag in de keuken. Experimenteer naar hartelust en ontdek samen nieuwe smaken en lekkere combinaties. Een absolute aanrader om een gezellige en leerrijke tijd met de kinderen door te brengen.
Een goede stimulans om meer te proeven
Kinderen vinden het leuk om hun ouders te helpen in de keuken. Dat treft, want door je kinderen bij het koken te betrekken kun je ze heel wat bijleren. Samen koken is een goede manier om nieuwe smaken te leren ontdekken. Wat ze zelf mee hebben bereid, zullen zij achteraf ook makkelijker proeven. Ook van de gerechten die creatief worden gepresenteerd zullen kinderen sneller proeven, bijvoorbeeld een boterham belegd met groenten in de vorm van een gezichtje of groenten verwerkt in een groentepannenkoek. Zo kunnen minder geliefde voedingsmiddelen zoals groenten, fruit en melkproducten, uiteindelijk misschien toch een favoriete plaats op het menu verwerven.


Koken op kindermaat
Kindvriendelijke recepten zijn lekker en gezond en zodanig opgesteld dat kinderen makkelijk kunnen meehelpen met de bereiding en de versiering. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen bijvoorbeeld al de ingrediënten klaarzetten, smeerbaar beleg uitsmeren, vloeistoffen shaken in een afgesloten recipiënt, de bladeren van bladgroenten verscheuren enz. Vanaf 4 jaar kunnen ze ook hardgekookte eieren pellen, balletjes rollen, bananen prakken en de tafel dekken. Vijf- en zesjarigen kunnen daarnaast eveneens ingrediënten afwegen en een garde gebruiken. 


Kindvriendelijke recepten
Op zoek naar inspiratie? Neem dan een kijkje op www.123aantafel.be in de rubriek ‘Lekkere recepten’. Je vindt er recepten op maat van kleuters gaande van onweerstaanbare ontbijten, toffe tussendoortjes, smakelijke lunchen tot heerlijke warme maaltijden. 


Ook op www.calcimus.be vindt je onder de rubriek ‘Toemaatjes voor kids’ tal van lekkere recepten. De knibbel knabbel calcimuskeuken biedt recepten op maat van kinderen van de lagere school.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...