zondag 17 juli 2011

Dienstencentrum Duwijckpark Lier officieel ingehuldigd

Het Dienstencentrum Duwijckpark aan Plaslaar in Lier werd in  juni officieel ingehuldigd door voorzitter Koen Helsen en burgemeester Marleen Vanderpoorten. Het dienstencentrum is een initiatief van POM Antwerpen in samenwerking met de bedrijvenvereniging vzw Duwijckpark. Het bevat een kinderdagverblijf met opvangmogelijkheid voor 27 kindjes, een polyvalente ruimte en een strijkdienst voor de bedrijven van Duwijckpark.


"Het idee van een dienstencentrum op het bedrijventerrein groeide vanuit de bedrijven zelf. In eerste instantie was er vraag naar kinderopvang voor de werknemers van de bedrijven. POM ging dan op zoek naar middelen. De realisatie die om en bij de 1,1 miljoen euro kost, kwam tot stand dankzij de steun van Europa, Vlaanderen, de provincie, de stad Lier en de bedrijvenvereniging Duwijckpark", zegt gedeputeerde Koen Helsen, voorzitter van POM Antwerpen. In juni vorig jaar startte POM met de bouw van het dienstencentrum met alle voorzieningen voor een moderne kinderopvang en een ruimte waar de bedrijven kunnen vergaderen. "POM Antwerpen spant zich ook in op het gebied van CO2-neutraliteit", zegt Helsen.


"Op het dak van het dienstencentrum staan zonnepanelen en een zonthermische boiler." Na het beëindigen van de infrastructuurwerken, wordt het gebouw in erfpacht gegeven aan de stad, die de uitbating voor haar rekening zal nemen. De organisatie van het kinderdagverblijf is toevertrouwd aan de Landelijke Kinderopvang. Verantwoordelijke is Ann Dehandschutter en er zijn 5 kinderbegeleidsters.


Er worden nu al 16 kindjes tussen 3 maanden en 3 jaar opgevangen. De opvang is er in eerste instantie voor de werknemers van het bedrijventerrein. De tweede fase omvat een uitbreiding van 20 hectare waar nog een 15-tal bedrijven terecht kunnen. Die uitbreiding zal ongeveer 300 nieuwe jobs met zich meebrengen.
Meer info op de Helpdesk van 070/24 60 41 (tijdens werkdagen van 8 tot 17u) of via mail op mechelenlier@landelijkekinderopvang.beGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...