dinsdag 30 augustus 2011

Een imker in Stekelbees Damme

Er waren eens twee heksen die wilden verhuizen van het stille, saaie bos naar een levendige, boeiende en spannende locatie.
Ze kwamen langs kinderopvang Stekelbees in Sijsele en na een grondige inspectie besloten ze dat dit de ideale plaats was om een tijdje te verblijven.
Ze legden al hun verhuisdozen neer in de opvang en maakten kennis met de lieve, energieke kindjes. Al vlug werd de aandacht van de kapoenen getrokken naar de mysterieuze verhuisdozen. De heksen wisten zelf niet meer goed wat er allemaal in de dozen zat. Zo kwam er elke dag iemand anders uit de dozen (een agent die zijn wetboekje kwijt was, een gekke trol, de superheld zonder krachten, een prinses die weer mooi wilde zijn, …).
Op een dag kwam er wel een heel speciale meneer uit: een echte imker!
De imker vertelde in geuren en kleuren uit hoe goed hij voor de bijtjes zorgde en hoe hij aan die overheerlijke honing kwam. Hij vertelde hoe hij zelf zijn bijenkasten maakte en hoe de bijtjes er zich dan in nestelden.
Hij had zelfs zijn lieve vriendjes meegebracht! Hij haalde een doosje tevoorschijn met daarin wel honderden bijtjes. Maar één bijtje had toch wel een heel rare rug. Er stond precies een blauw stipje op. De imker vertelde dat de bij met het blauw stipje, de koningin was. Aan het kleur van het stipje kon hij weten hoe oud ze was. Elk jaar nam de imker een ander kleurtje. Deze koningin was eentje van verleden jaar, want dit jaar had hij al de koninginnen een rode stip gegeven.
Op het einde van de uitleg van de imker mochten we allemaal nog eens proeven van de superlekkere honing die hij had meegebracht!
De imker en zijn bijtjes kropen terug in de doos van de heks, terug naar bloemenland (denk ik).
Het was een zeer leuke en interessante ervaring om met zo’n ‘echte’ imker eens kennis te maken en misschien als we heel braaf zijn, brengt hij ons wel af en toe een potje honing…
Ben Aerts- Stekelbees Damme

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...