dinsdag 9 augustus 2011

Fladderende Vlinders in Heverlee

Stekebees-vakantieopvang voor bedrijven-Heverlee vindt je terug in de Ter Bank school in Heverlee. 
Op onze locatie hebben we een groot grasveld met een speeltuig, zandbak, trein en boot. Binnen is er voor iedere leeftijdsgroep een eigen lokaal. 
We kunnen elke dag 100 kinderen van 2,5 tot 12 jaar opvangen voor IMEC, Gasthuisberg en KBC. Gemiddeld zijn er 50 tot 90 kindjes. Elke dag staan er zes tot acht monitoren klaar om er een hele fijne dag van te maken. Omdat het weer de voorbije weken wel eens tegenviel besloten we wat meer te knutselen. De Bezen en Stekels maakten ‘fladderende vlinders’.


Materiaal: koffiefilters, verf, glitters, pijpenragers
Duur: een uurtje
Groep: Wij deden dit met de bezen (5-8 jaar) en de stekels (8 – 12 jaar), maar mits wat extra hulp is deze activiteit ook haalbaar voor de kleutertjes.
Activiteit: Elk kindje krijgt een koffiefilter en mag hier de randjes afknippen. Het midden laat je vast zitten (zie foto). Vervolgens de koffiefilters openleggen en  het schilderen kan beginnen. Wanneer de vleugeltjes droog zijn, kan je met een pijpenrager een lijfje en voelsprieten maken. Nog een extra versiering met wat glitters en de vlinders zijn af!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...