donderdag 4 augustus 2011

Het grote fruitspel van vakantieopvang Stekelbees in Dilbeek

Stekelbees Dilbeek is de meest zuidelijke kinderopvang, al was dit nog niet te merken aan het weer :) . We zijn rustig gelegen, en onze lokalen zijn verdeeld over een kleuterschool en een parochiecentrum. We hebben een zeer grote zaal met een heus podium! Vlakbij hebben we een park en ook een voetbalveld.
We speelden het grote fruitspel en waanden ons op een onbewoond eiland.
Misschien heb je ook zin om dit spel bij jou in de opvang te spelen?

Doel: Fruit zoeken en juist sorteren op kleur
Inkleding: De reizigers zitten nu al een tijdje op het eiland en krijgen wel wat honger. Ze hebben zin in frietjes, chocolade, … .
Maar wat mogen/ kunnen ze eten? Er is helemaal geen winkel of keuken op het eiland.Als ze rondkijken zien ze echter vanalles liggen op de grond en hangen in de bomen.Ze proberen alle dingen die ze zien op te eten en vragen de kleuters of ze dat kunnen opeten (denappels, appels, bladeren, stokken, bananen, bloemen, mango, sterfruit, sinaasappel, ananas)
Willen de kleuters helpen meezoeken om voldoende fruit te hebben om straks iets lekkers klaar te maken?
Terrein: Buiten 
Speluitleg: Elke monitor heeft een kleur.
Vanaf het startsein moeten de kinderen de verstopte stukken fruit bij elkaar zoeken en naar de juiste moni (kleur) brengen.
De moni's zitten op drie verschillende plaatsen en om bij hen te geraken moeten de kinderen iets doen ( door een tunnel kruipen bij moni 1, in hoepels springen bij moni 2 en een liedje zingen bij moni drie).
Als alle stukken fruit gevonden zijn stopt het spel.


Dooms Rien, Hoofdmonitor Stekelbees Dilbeek
Meer foto's over de vakantieopvang voor bedrijven vind je hier


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...