donderdag 4 augustus 2011

Ik verveel me zo!

Op de site www.ouders.nl  vind je heel wat tips voor thuisblijvers tijdens een lange zomervakantie.
Kinderen genieten van de vrijheid die de zomervakantie hen biedt maar na een maand is het nieuwtje eraf en kan de verveling weleens toeslaan.
Hoe hou je de vakantie leuk zowel thuis als in de opvang?
Blijf bewust omgaan met de structuur van de dagen en de weken, het in kaart brengen van de weken van de zomervakantie kan al zorgen voor rust.
Plan vooraf per week kleine activiteiten en een aantal rustige dagen. Vul dit samen met de 'grote' kinderen in. Blijf vaste routines als middagslaap, een tussendoortje eten en opruimen behouden.
Geeft grenzen aan, in de vakantie is alles wat losser en vrijer, maar bepaal toch vooraf de regels om bvb te voorkomen dat de groteren blijven vragen om TV te kijken.


Kom eens buiten met de kinderen: ga eens samen naar de bibliotheek en lees daar wat voor, stel de tent op in de tuin, organiseer een picknick op de weide achter je tuin, maak een 'ik verveel me pot' (kleine briefjes met kleine activiteiten: samen de was opplooien, het speelgoed een sopje geven, ...)
Speel eens toerist in je eigen dorp, verkleed de kinderen als 'toerist' en ga op stap, verzamel schatten uit de natuur, versier alle fietsen, bak samen koekjes voor de mama's en de papa's, ...
Geniet, want voor je het weet is het weer 1 september!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...