dinsdag 26 april 2011

Hoe krijg je je tweede kind eerst?

Het lijkt een omgekeerde wereld..: hoe krijg je je tweede kind eerst?
Mama’s en papa’s met 2 of meer kinderen zeggen allemaal hetzelfde.
Ze kunnen zich nog amper voorstellen dat ze zich met één baby zo moe en uitgewoond voelden. Maar dat waren ze wel, zoals alle nieuwe ouders. Ze hebben geleerd efficiënter te worden, meer vertrouwen te hebben en te relaxen.

Enkele voorbeeldjes:
Nieuwe ouder: hij heeft zijn speen laten vallen. Snel naar huis om hem te steriliseren.
Ervaren ouder: oeps, de baby eet weer eens zand.
Nieuwe ouder: de baby huilt… we kunnen beter gaan.
Ervaren ouder: huilen? Ja, en?

Daarom bedachten Kerry Colburn en Rob Sorensen het boek:

Hoe krijg je je tweede kind eerst? Het biedt  jonge mama’s en papa’s de kennis van ouders die reeds twee of meer kinderen hebben. Dit met een gezonde dosis humor, wijze raad en relativeringsvermogen. Je vindt er 100 handige en tijdbesparende tips om ontspannen om te gaan met je kind.

Dit boek is uitgegeven bij Lannoo.
Wij lichten alvast een tip van de sluier met de volgende tips:
- Trek je baby gemakkelijke kleertjes aan. Een rits is honderd keer gemakkelijker dan drukknoopjes.
- Het huiluurtje is geen mythe. Wanneer je een huilerige baby wilt kalmeren kunnen ook de raarste tips uitkomst bieden. Zolang ze niet gevaarlijk zijn, kun je ze net zo goed uitproberen. En terwijl je verder worstelt, leer je je baby ook beter kennen:  je komt erachter of hij liever wipt of gewiegd wordt, of hij meer van hardrock of van easy listening houdt, meer van donker of van licht.
- Voed je baby vlak voordat je naar bed gaat. Is je baby al zo ver dat ze elke nacht een paar uur aan één stuk slaapt? Maak haar dan wakker voor een voeding voordat je zelf naar bed gaat en win zo tijd voor jezelf.
- Vergeet de volwassenen niet te voeden. Terwijl nieuwe ouders precies bijhouden hoeveel gram de baby elke dag binnenkrijgt, verwaarlozen ze hun eigen voeding vaak. En dat terwijl goed eten nu belangrijker is dan ooit om opgewassen te zijn tegen de belasting die de zorg voor een baby met zich meebrengt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...