woensdag 20 april 2011

Tieners spelen Sherlock Holmes op het hoofdkantoor van Landelijke Kinderopvang

De tieners van Stekelbees Oud-Heverlee en Heverlee speelden tijdens de paasvakantie een Sherlock Holmes-spel op het Hoofdkantoor van Landelijke Kinderopvang:
Zowel de tieners als de verantwoordelijken kinderopvang blikken terug op een heel leuke dag!

'Na veel voorbereiding en het zoeken naar tips, was het dan eindelijk zover: het Sherlock spel kon gespeeld worden! We speelden taxi om alle tieners in de locatie H Hart te krijgen en met onze vrienden van de Lijn gingen we richting Hoofdkantoor Landelijke Kinderopvang Wijgmaal.
De tieners kregen nog een kleine versnapering, alvorens tot het meer serieuze werk over te gaan.
Hun eerste tip was een foto van het Remygebouw. Maar waar staat dat gebouw?
Aan de ingang werden de Sherlocks verzameld en werden er duidelijke afspraken gemaakt over hoe om te gaan met “de werkende mens”. De tieners werden in 2 groepjes verdeeld en via tips moesten ze proberen te vinden wie de 'mol' in het gebouw was. En dat betekent vooral: vragen stellen aan de deelnemers. Grappig om te zien en horen was dat ze soms ook informatie vroegen die ze helemaal niet nodig hadden. Maar ook de ernst waarmee ze op zoek gingen naar de 'mol', alles werd in het oog gehouden. Op hun observatieblaadjes lazen we dan ook dingen als: “twijfelachtig”, deed verdacht, want moest op een briefje kijken”, “heel verdacht, want weet weinig over het gebouw”,…
Heel grappig om collega’s door de ogen van een 10-jarige te zien! Hoe meer tips er gegeven werden, hoe meer mensen er afvielen. Het spel liep een beetje uit, waardoor het vragen stellen doorkruist werd met de middagpauze. Geen probleem, de tieners gingen de deelnemers dan wel opzoeken in de Bistro!- de personeelsrefter. Onze tieners blonken uit in het beleefd en charmant zijn! Apetrots waren we dan ook om met die bende rond te lopen in het Remy-gebouw!
Uiteindelijk hebben ze de 'mol' gevonden: het was Laura van de selectiedienst!!
Nadat iedereen hun tienerboek had getekend, vertokken ze terug naar Leuven om daar hun beloning op te eten: frietjes!! En of het gesmaakt heeft!
Een grote dankjewel aan iedereen die we mochten “lastigvallen”, we hopen dat jullie het ook leuk vonden. Maar vooral een dikke pluim op de hoed van onze begeleidster Hilde, die het spel helemaal uitdacht, bij elkaar puzzelde en op de dag zelf schitterend was met de tieners!! Als we mogen, komen we volgend jaar zeker terug!!
Heidi en Suzanne, verantwoordelijke Kinderopvang van Stekelbees Heverlee/Oud-Heverlee
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...