vrijdag 29 april 2011

Taalstimulering en meertaligheid voor kinderen van 0 tot 6 jaar

In opdracht van Kind en Gezin maakte het Centrum voor Taal en Onderwijs (K.U.Leuven) het rapport 'Taalstimulering en meertaligheid bij kinderen van 0 tot 6 jaar'.

Dit thema staat hoog op de agenda van het beleid om kansen te creëren voor jonge kinderen. Het rapport bouwt verder op de visietekst van Kind en Gezin en bevat concrete adviezen voor professionals die werken met gezinnen (Kind en Gezin, inloopteams, basiseducatie,…) of zelf met kinderen werken (kinderopvang, onderwijs,…). Rondom deze thematiek werden er tot nu toe al allerlei adviezen gegeven. Het rapport brengt deze adviezen eindelijk samen, zodat professionals vanaf nu beschikken over een duidelijk kader.  

De volgende thema’s komen aan bod: taalstimulering voor de allerjongsten, taalstimulering voor meertalige kinderen, het opvolgen van taalontwikkeling en taalachterstand en taalstimulerende adviezen.

Op basis van het rapport zal Kind en Gezin in 2011 en 2012 verder werken aan concrete ondersteuning voor ouders en voorzieningen omtrent het thema taalstimulering en meertaligheid.

link naar radiointerview met Machteld Verhelst, promotor van de studie
link naar het rapport en de visietekst

bron: persvoorstelling Minister Vandeurzen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...