maandag 11 april 2011

mama's praten in cafe over potjestraining en borstvoeding

In de lokalen van Stekelbees Boutersem opende het Mammacafé, het eerste in het Hageland. Ouders (ook toekomstige) kunnen er vrijblijvend terecht.

Slapeloze nachten, potjestraining, de eerste keer naar de crèche en het nut van borstvoeding: (aanstaande) mama's vertellen graag over hun ervaringen.
Die kunnen ze nu delen met andere mama's.
Vergelijk het Mammacafé met een bankje in een speeltuin: ook daar vinden ouders elkaar om te praten over de opvoeding van hun kinderen. Hier in het Mammacafé worden de ouders begeleid door een ploeg enthousiaste vrijwilligers. Ze bieden de bezoekers een warm onthaal aan en delen hun ervaringen. Een belangrijke doelstelling is sensibilisering en ondersteuning van borstvoeding via het aanbieden van informatie, vorming en doorverwijzing', zegt Evelien Verschuere, één van de initiatiefneemsters, uit Boutersem.

Naast de basisopdracht om ontmoetingen te organiseren, voorziet het Mammacafé ook in vormingsactiviteiten zoals een initiatie draagdoeken of babymassage en een cursus EHBO bij kinderen.In het Mammacafé zijn niet alleen mama's welkom, ook papa's kunnen er terecht. Bezoekers en vrijwilligers kunnen suggesties doen om een vormingsactiviteit te organiseren.

Het Mammacafé wil in eerste instantie ontmoetingen tussen (toekomstige) ouders vergemakkelijken. Begeleider en bezoeker staan op dezelfde lijn: als ouder. Het uitwisselen van ervaring werkt ondersteunend en de contacten worden vaak voortgezet buiten het Mammacafé. Dat is niet alleen een aangename ontmoetingsplaats voor ouders, ook baby's en peuters kunnen er al spelend met elkaar kennismaken.
Oudere kinderen zijn welkom, maar de ruimte en het speelgoed zijn voornamelijk gericht op baby's en peuters tot drie jaar.
Het café beschikt over een uitgebreide informatietafel met boeken en folders over voeding, opvoeding en gezondheid en de contactgegevens van deskundigen.

Het Mammacafé is elke eerste maandag van de maand tussen 10 en 12 uur open en is gelegen in de buitenschoolse kinderopvang Stekelbees naast de Gemeentelijke Basisschool langs de Kerkomsesteenweg in Boutersem.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...