woensdag 12 oktober 2011

Onthaalouders en kinderbegeleidsters in de kijker in regio Halle

Een krak in hun vak…
Spelen, zorgen, traantjes drogen, gezelligheid maken, eten bereiden, in slaap sussen, poepen proper maken, opruimen, zingen, gek doen, nieuwe dingen uitvinden, op ontdekking gaan met de kinderen, verwonderd zijn, samenwerken met anderen, nadenken over opvoeding, afspraken voorleven en bewaken, de gebruiksaanwijzing van elk kind onderzoeken.
En vooral: heel graag kinderen zien. Beseffen dat elk kind en zijn ouders uniek zijn en maatwerk verdienen. Maar tegelijk ook zoeken naar het haalbare, zodat alle kinderen tot hun recht komen.
Onthaalouders zetten hun huis open voor andermans kinderen.
Kinderbegeleidsters in initiatieven buitenschoolse kinderopvang staan voor dag en dauw op om de eerste kindjes welkom te kunnen heten in een warm en vriendelijk lokaal.
Kinderopvang is een belangrijke factor in een goed draaiende economie. Kinderopvang geeft aan de volwassenen van morgen een basis mee in leren samenleven, in de ontwikkeling van de competenties en in openheid voor de diversiteit van mensen.
Kinderopvang kan maar kwaliteit geven dankzij onthaalouders en kinderbegeleidsters die elke dag opnieuw, het beste geven aan de kinderen. Die kinderen kansen geven om hun eigenheid te ontwikkelen.
Daarom zet Landelijke Kinderopvang de onthaalouders en kinderbegeleidsters in de kijker. Want ze zijn een krak in hun vak.

Bron: editie Pajot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...