zondag 9 oktober 2011

Stekelbees Leest viert 5-jarig bestaan

Landelijke Kinderopvang Stekelbees Leest bestaat 5 jaar en dit werd gevierd op zaterdag 8 oktober in het dorpshuis. Kinderen kunnen er voor en na school sinds 2006 terecht.
Het feest werd samen met kinderen voorbereid.
'Feest', zeiden ze, 'dat is taart eten, en hotdog en kinderchampagne. En vooral veel spelen en dansen op muziek'.
Zo kwam het ‘feestprogramma’ tot stand. Het is een lekker en speels feest geworden. Bovendien ook een kleine tentoonstelling met foto’s en collages van de kinderen. Er werd ook een officieel woordje gedaan en getrakteerd met verjaardagstaarten. Het waren trouwens de kinderen die voor de uitnodigingen zorgden en de affiches ontwierpen. En zo kreeg iedereen een ‘unieke’ uitnodiging in de bus.
Stekelbees Leest vangt tijdens het schooljaar 42 en tijdens vakanties 28 kinderen op. Tijdens het schooljaar gaat het voornamelijk om kinderen van de twee Leestse scholen, tijdens vakanties komen er ook wel wat kinderen uit Heffen, Hombeek en andere deelgemeentes in de buurt.
Het team bestaat uit vijf gedreven, speelse, en warme kinderbegeleidsters die van Stekelbees Leest samen met de kinderen een heel fijne plek gemaakt hebben. Stap voor stap werken ze aan creatieve vakantieprogramma’s, een warm onthaal voor nieuwe kinderen, leren omgaan met moeilijke situaties van kinderen, aan een avontuurlijke en natuurlijke tuin, aan kinderparticipatie, …
Op 8 oktober toaste Stekelbees Leest op vijf boeiende en plezante jaren in Stekelbees en op nog heel veel boeiende en plezante jaren in de toekomst!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...